Ανήκει στη γνωστή οικογένεια των Κονιτόπουλων από τη Νάξο. Είναι ο μικρότερος γιος του γνωστού Μιχάλη Κονιτόπουλου και της Μαρίας Φυρογένη, η οποία τον ανέθρεφε και τον νανούριζε με νησιώτικα τραγούδια.

Έτσι, εκείνος, ενώ ήταν μόλις 11 ετών, άρχισε να τραγουδάει επαγγελματικά δίπλα στον πατέρα του. Δύο χρόνια αργότερα άρχισε να παίζει λάουτο. Στα 15 του μπουζούκι και στα 16 αφού ήρθε στην Αθήνα και μπήκε στο συγκρότημα των αδερφών του ηχογράφησε το πρώτο δίσκο με τον τίτλο «Ο Μανωλιός». Από τότε είχε αρχίσει η πολύχρονη πορεία του στο χώρο της μουσικής αφού ο ίδιος έχει κάνει περισσότερους από 30 δίσκους.

Αυτή την περίοδο, όπως λέει στο newsbeast.gr, κυκλοφόρησε τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Οι δρόμοι του έρωτα», έχοντας πάντα θαλασσινή και καλοκαιρινή διάθεση. Μάλιστα, στο δίσκο του που περιλαμβάνει 14 τραγούδια υπάρχει ένα που λέγεται «Στις Κυκλάδες είναι ωραία» και άλλα που είναι αφιερωμένα στις χαμένες πατρίδες. Τα τραγούδια του έχουν γράψει σπουδαίοι μουσικοί.

Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος έχει προγραμματίσει μια σειρά εμφανίσεων για το καλοκαίρι όμως όπως λέει, τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν παλιά. «Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Δεν είναι όπως ήταν κάποτε», αναφέρει. Πάντως, θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με τη μουσική και όχι μόνο. «Αλίμονο στον άνθρωπο που δεν ασχολείται με τη μουσική, τον αθλητισμό, τον τόπο του», λέει.

Και τονίζει ότι λόγω της ανεργίας που επικρατεί στο χώρο του, υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοί του που έχουν αλλάξει δουλειά και ασχολούνται με την αγαπημένη τους τελείως ερασιτεχνικά.

Αν και τα χόμπι του περιστοιχίζονται από ότι έχει να κάνει με την μουσική, του αρέσουν πάρα πολύ οι εκδρομές, και πολύ περισσότερο εκείνες που μπορούν να προσφέρουν στον άνθρωπο γνώσεις. «Έχω ταξιδέψει αρκετά και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα με τη δουλειά μου. Μου άρεσε να φέρνω από παντού μουσικά όργανα. Επίσης, μου αρέσουν πάρα πολύ τα κλασικά κομμάτια, τα διαχρονικά. Το παλιό με γοητεύει το καινούργιο όχι», προσθέτει.

Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος υποστηρίζει πάντως ότι «εδώ και 30 χρόνια συντελείται μια καταστροφή της οικογένειας. Σήμερα υπάρχουν παιδιά που δεν ενημερώνονται σωστά. Και γι’ αυτό αυτό θα έπρεπε να αλλάξει» και εύχεται σε όλους να επιβιώσουν.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».