Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε χθες Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα αργά το απόγευμα και από τα βόρεια με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία και προς το βράδυ στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και βόρεια, βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα Πέμπτη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι το μεσημέρι σε νότιους με την ίδια ένταση. Τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα έχουν ένταση ξανά 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στη Θεσσαλία θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες τις βραδινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση.Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: Στις Κυκλάδες μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Στην Κρήτη δυτικών διευθύνσεων 3ωέως 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ νεφώσεις στα βόρεια.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 20-09-2019

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις παροδικάαυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίοτοπικά 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.