Συγκίνηση για τον Κωνσταντίνο που πέρασε στην Ιατρική ενώ παλεύει για τη ζωή του

Ο 19χρονος πάσχει από Οξεία Μυελογενή Λευχαιμία


ΕΛΛΑΔΑ
17:56
30/08/2019
Συγκίνηση για τον Κωνσταντίνο που πέρασε στην Ιατρική ενώ παλεύει για τη ζωή του
21
loading

Συγκίνηση προκαλεί η περίπτωση του 19χρονου Κωνσταντίνου, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με Οξεία Μυελογενή Λευχαιμία.

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου, σύμφωνα με το τοπικό thebest.gr, ενημερώθηκε στο θάλαμο νοσηλείας για την επιτυχία του στις Πανελλήνιες 2019. Ο Κωνσταντίνος κατάφερε να περάσει στην Ιατρική Ιωαννίνων με 18. 284 μόρια. Κι όλα αυτά την ώρα που αγωνίζεται να ζήσει.

Χρειάζεται Αίμα και κυρίως Αιμοπετάλια. Η οικογένεια αλλά και οι φίλοι του κάνουν έκκληση να βοηθήσουν όλοι ώστε το παλικάρι να είναι  γερό και ικανό να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο συνάνθρωπο, σαν γιατρός.

Αίμα μπορεί να δοθεί σε οιοδήποτε νοσοκομείο με την ένδειξη «Για τον ασθενή Κωνσταντίνο. Παπαγεωργόπουλο» στο νοσοκομείο του Ρίου. Αιμοπετάλια  μόνο στο ίδιο το νοσοκομείο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

21
σχόλια
 1. avatar Παναγιώτης Μ.

  Χίλια μπράβο στο παλικάρι......

 2. avatar Σκορακι

  Διψασμενος για ζωη,διψασμενος για γνωση!η παναγια μαζι του

 3. avatar 9,644 111,830

  Περαστικά στο παλληκάρι.
  Εύχομαι να βγει νικητής.

 4. avatar kyrik

  Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τη τελευταία παράγραφο του άρθρου και άκρη δεν βγάζω. Αυτός που την έγραψε μάλλον δεν ξέρει Ελληνικά. Μπορεί κανείς να βοηθήσει?

  1. avatar Περίεργος. @ kyrik

   Σε κόβω για θαυμαστή του Σεφερλή.

  2. avatar guillom

   Ο Κωνσταντίνος χρειάζεται αίμα και αιμοπετάλια.
   Αν θες να δώσεις αίμα, μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε νοσοκομείο. Αν θες να δώσεις αιμοπετάλια, μπορείς μόνο στο νοσοκομείο του Ρίου....
   Αν ήταν άρθρο για την Τοπαλούδη, θα το είχες καταλάβει αμέσως

   1. avatar ερωτω

    μηπως τα αιμοπετάλια είναι για άμεση χρηση ενώ το αίμα είναι αλισβερίσι μεταξύ των νοσοκομείων ;

   2. avatar kyrik

    Ευχαριστώ, πρέπει πάντως να έχεις μαντικές ικανότητες. Και εξηγούμαι
    1ον. Αίμα μπορεί να δοθεί σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ αλλά πρίν τελειώσει τη φράση, πριν από την τελεία συμπληρώνει στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΤΟΥ ΡΊΟΥ. Ερώτημα: σε οποιοδήποτε νοσοκομείο ή στο νοσοκομείο του Ρίου? Εσύ μάντεψες το οποιοδήποτε.
    2ον. Αιμοπετάλια μόνο στο ίδιο νοσοκομείο. Ποιό? Όνομα δεν έχει? Του Ρίου, το Πανεπιστημιακό όπου νοσηλεύεται ή κάποιο άλλο? Εσύ μάντεψες του Ρίου.
    Τώρα που κολάει η Τοπαλίδου μόνο εσύ ξέρεις.

    1. avatar Κόψε τον Τσουκαλά

     Αυτός που το έγραψε ξέρει καλά Ελληνικά όπως και ξέρει καλά τι γράφει, άλλο αν εσύ δεν μπορείς γιατί υστερείς. Πως αλλιώς να το πω όταν όλοι το κατάλαβαν εκτός από σένα που δείχνεις να δυσκολεύεσαι ακόμα και στα υπεραπλουστευμένα! Δηλαδή βρε άνθρωπε σοβαρά τώρα, από τα συνφραζόμενα εσύ δεν έβγαζες καμιά άκρη και έμεινες στην τελεία;
     Μάλλον αγαπητέ Kyrik χρειάζεσαι επανεκκίνηση για τα κατανοείς και να αντιλαμβάνεσαι τα απλά κείμενα σε πρώτο χρόνο.
     Και κάτι ακόμα, μου αρέσει που είσαι τόσο τυπικός στους άλλους με τις τελείες, ενώ εσύ τονίζεις τις μονοσύλλαβες!

     1. avatar kyrik

      Μήπως τα ματάκια σου βλέπουν τόνους εκεί που δεν υπάρχουν? Τη μόνη μονοσύλλαβη λέξη που τόνισα είναι το διαζευκτικό "ή" όπου χρειάζεται ο τόνος για να διαφοροποιείται από το άρθρο "η". Εσύ ο τόσο έξυπνος, που πιάνεις νοήματα απο τα συμφραζόμενα (και όχι συΝφραζόμενα), δεν το ήξερες αυτό.

     2. avatar Έλα τώρα πλάκα κάνεις

      Ότι θες βλέπεις, ότι θες φαντάζεσαι και τρομάρα σου θες και να με... διορθώσεις! Πως αλλιώς να αιτιολογήσω ότι το ένα ''πριν΄΄ είναι χωρίς τόνο και το άλλο ΜΕ τόνο! Αλλά ίσως επειδή το πρώτο το έχεις καλά κρυμμένο είναι δύσκολο να το δεις ακόμα και σε δεύτερη ανάγνωση!
      Γρήγορα στο δάσκαλο για επανεκκίνηση, αν και δεν βλέπω πολλά περιθώρια βελτίωσης.
      Όσο για το ''συμφραζόμενα'' το λάθος ήταν από ταχύτητα και όχι από άγνοια, αλλά βλέπω ότι ούτε αυτό σε βοήθησε.

     3. avatar kyrik

      Το λάθος στα συμφραζόμενα ήταν από ταχύτητα αλλά ο τόνος στο ένα πριν είναι από άγνοια. Α ρε κακομοίρη...λάθος άνθρωπο βρήκες να κάνεις τον έξυπνο.

    2. avatar guillom

     Βρε άνθρωπε...
     Το παιδί νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας...
     Αυτό το νοσοκομείο βρίσκεται στο Ρίο. Ρίο όπως λέμε Ρίο Αντίρριο, όχι Ρίο ντε Τζανέιρο... Άρα μιλάμε για ένα νοσοκομείο.
     Το παιδί χρειάζεται αίμα. Αυτό μπορείς να το δώσεις σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της Ελλάδας, γιατί δεν θα δώσουν το ίδιο αίμα στο παιδί. Οι αιμοδοσίες λειτουργούν σαν τράπεζες. Κανεις κατάθεση και μπορείς να κάνεις ανάληψη από παντού. Πρέπει όμως όταν θα δώσεις αίμα, να πεις για ποιον ασθενή χρειάζεται. Εν προκειμένω, "Για τον ασθενή Κωνσταντίνο. Παπαγεωργόπουλο στο νοσοκομείο του Ρίου"
     Τώρα αν δώσεις αιμοπετάλια, αυτό πρέπει να το κάνεις σε ειδικευμένες μονάδες που έχουν τμήμα αιμοπεταλιαφαίρεσης. Προφανώς το Γενικό Πατρών έχει.

     1. avatar kyrik

      Στο πρώτο σου σχόλιο έλεγες τα αιμοπετάλια να δοθούν στο νοσοκομείο του Ρίου. Τώρα λές στο Γενικό Πατρών. Τι έγινε? Άλλαξαν θέση τα άστρα?

     2. avatar guillom

      Το νοσοκομείο του Ρίου και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.....είναι το ίδιο πράγμα.
      Στο εξήγησα κ στο παραπάνω σχόλιο.
      Το ΓΝ Πατρών, βρίσκεται στο Ρίο

     3. avatar kyrik

      Ευχαριστώ για την πληροφορία.

     4. avatar Παρακαλω

      Ολο ευχαριστω λες και ολο διαμαρτρεσαι ότι δεν σε καταλαβαινουνε οι αλλοι. Ασε μας ρε φιλε.

     5. avatar Φίλε μου…

      ...με τον kyrik μην έχεις και πολλές απαιτήσεις συνεννόησης, ακόμα και για τα αυτονόητα! Άδικος κόπος, εντάξει ο άνθρωπος δεν το 'χει.

     6. avatar kyrik

      Φτάνει που το έχεις εσύ εστω και αν δεν ξέρεις σε ποιόν απευθύνεσαι.

     7. avatar Σε ποιον απευθύνομαι;

      Βλέπω, διαβάζω, καταλαβαίνω. Ναι τώρα θα μας βγεις κανένας συνταξιούχος καθηγητής, έτσι για να μας εντυπωσιάσεις!
      Το ''πρίν'' που έβαλες εσύ προηγουμένως δεν το αναφέρεις καθόλου -έστω και αν έκανες δεύτερη ανάγνωση- η τελεία του αρθρογράφου σε μπέρδευε για να καταλάβεις.
      Εκτός και αν ήταν από τα πρίνΟΥ.

     8. avatar Ελπίζω να βοηθήσω.

      Το "Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών" στο οποίο νοσηλεύεται το παιδί, βρίσκεται παραδόξως στην περιοχή του Ρίου (ιδέα δεν είχα και εγώ, αλλά το έψαξα στο GoogleMaps). Το Ρίο μετά το 2010 δεν είναι αυτόνομος δήμος, αλλά ανήκει διοικητικά στον Δήμο Πατρέων, για αυτό ίσως δεν το διευκρίνησε ο αρθρογράφος, με αποτέλεσμα έτσι να δίνεται η εντύπωση πως πρόκειται για δυο διαφορετικά νοσοκομεία και να προκαλείται σύγχυση. Τα άλλα δύο νοσοκομεία της περιοχής (1."Καραμανδάνειο - Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών" και 2."Γενικό Νοσοκομείο Πατρών - Άγιος Ανδρέας") βρίσκονται μέσα στην πόλη της Πάτρας...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει