Οι καθηγητές της Ηλείας θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Τρίτη την γενική τους συνέλευση, στο 4ο Λύκειο του Πύργου, καθώς την επομένη έχει προγραμματιστεί η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας στην Αθήνα και από τη συμμετοχή θα κριθούν και οι διαθέσεις τους για απεργία εν μέσω εξετάσεων.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, καθηγητές που ουδέποτε ως σήμερα είχαν ενεργή συμμετοχή στο συνδικαλιστικό τους κίνημα, εμφανίζονται τώρα αποφασισμένοι για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας και «απειλούν» μάλιστα την ηγεσία της τοπικής ΕΛΜΕ να μην σκεφθούν ούτε στιγμή να «κάνουν πίσω».

«Δεν φτάνει που έχουμε υποστεί μείωση των αποδοχών μας κατά 40-50% , τώρα οδηγούμεθα και στην απόλυση», ανέφεραν.

Σήμερα, στους περίπου χίλιους μόνιμους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Ηλεία, περισσότεροι από τους μισούς, αμείβονται με μισθούς πείνας, κάτω των 700 ευρώ, βάσει των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η ΕΛΜΕ.

«Με αυτά τα δεδομένα, είναι αδύνατον όχι να δεχθεί κάποιος εκπαιδευτικός να μετατεθεί σε άλλο νομό, αλλά ούτε καν σε άλλη πόλη εντός του νομού δεν μπορεί να μετακινηθεί !», όπως μας έλεγε καθηγήτρια με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας στο δημόσιο σχολείο.