Πρωτοβουλία εισαγγελέα για τη σχολική βία

Επισκέψεις σε σχολεία προγραμματίζει η εισαγγελέας Ανηλίκων


ΕΛΛΑΔΑ
0:50
02/03/2013
Πρωτοβουλία εισαγγελέα για τη σχολική βία
loading

Επισκέψεις σε σχολεία της Θεσσαλονίκης ξεκινάει η εισαγγελέας Ανηλίκων για να ενημερώσει δασκάλους, καθηγητές και διευθυντές για τη σχολική βία που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε έξαρση, με τα περιστατικά να πυκνώνουν σε καθημερινή βάση.

Την πρωτοβουλία για τον κύκλο των επισκέψεων σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ανέλαβε η ίδια η εισαγγελέα Ανηλίκων Ελένη Κωστίδου, η οποία εντός του Μαρτίου θα πάει σε δέκα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να μιλήσει, κυρίως, με δασκάλους, καθηγητές και διευθυντές σχολικών μονάδων, προτρέποντάς τους να μην αποσιωπούν τα κρούσματα βίας που λαμβάνουν χώρα στα σχολεία τους και να απευθύνονται στην ίδια προκειμένου να τα καταγγέλλουν.

Τα κρούσματα αυτά εκδηλώνονται τόσο με λεκτική όσο και σωματική βία, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ακόμη και για σεξουαλική παρενόχληση. Η ανεργία των γονέων, τα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα συνδέονται με τα κρούσματα σχολικής βίας, που εκδηλώνεται περισσότερα σε αλλοδαπούς μαθητές.

Προβληματισμό δε προκαλεί το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί σε πολλές περιπτώσεις δηλώνουν άγνοια για αυτά τα περιστατικά. Σύμφωνα με στοιχεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται σε σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης και του κέντρου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει