Απογοητευμένοι δηλώνουν οι Βορειοελλαδίτες αγρότες από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα αιτήματά τους και όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε γενικές συνελεύσεις που θα κάνουν εντός της ημέρας, θα αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι. Οι αγρότες δηλώνουν έτοιμοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και προγραμματίζουν τη δημιουργία νέων μπλόκων σε όλη τη χώρα.

Στη Θεσσαλία οι αγρότες θα δώσουν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι, ενώ ισχυρό παραμένει το μπλόκο που έχουν στήσει εδώ και μέρες στον κόμβο της Νίκαιας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Στο Νομό Ημαθίας, το μπλόκο που έχει στηθεί ενισχύεται διαρκώς τόσο από αγρότες που καταφθάνουν με τα τρακτέρ τους από Πέλλα και Πιερία, όσο και από πολίτες άλλων κλάδων της κοινωνίας, όπως ταξιτζήδες και εμποροϋπαλλήλους.

Στις Σέρρες οι αγρότες παραμένουν στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών -Θεσσαλονίκης και Σερρών –Προμαχώνα, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πάρουν το δρόμο προς το παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα.

Παρατεταγμένα παραμένουν τρακτέρ στον κόμβο των Κερδυλλίων παραπλεύρως της εθνικής οδούς Σερρών – Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως. Πάντως, και οι Σερραίοι αγρότες πρόκειται να καθορίσουν την στάση τους εντός της ημέρας, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα ενισχύουν ολοένα και περισσότερο το μπλόκο που έχει στηθεί στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, ενώ παρατεταγμένα συνεχίζουν να έχουν τα τρακτέρ τους στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκινογείων.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης.