Για τις μαρτυρικές στιγμές που περνούσε στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων ο Βαγγέλης Γιακουμάκης μίλησε ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης Νίκος Δαβρής, ο οποίος ήταν ο συμφοιτητής του που μίλησε στη διεύθυνση της σχολής για τα βασανιστήρια στα οποία είχε υποβληθεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, επρόκειτο για μία παρέα ατόμων που στοχοποίησαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη απλά και μόνο για τον ευγενικό του χαρακτήρα. «Στο δικό τους το μυαλό θεωρούσαν ότι δεν είχε έναν χαρακτήρα που αρμόζει σε Κρητικό. Ήθελαν να είναι τραμπούκος και ο Βαγγέλης, να είναι κι αυτός ένα αγρίμι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, όσο ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν αντιδρούσε με βία, «τόσο πιο σκληροί γίνονταν απέναντί του. Γιατί έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να τον επηρεάσουν. Ο Βαγγέλης έφυγε από ένα περιβάλλον το οποίο ήταν γεμάτο αγάπη, δεν είχε ξανααπομονωθεί από την οικογένειά του. Είχε την ανάγκη να δημιουργήσει μια παρέα η οποία θα μπορούσε να έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και να αρμόζει στο ήθος του. Δυστυχώς, έμπλεξε με την παρέα των παιδιών αυτών».

Όσον αφορά στο αν υπήρξε μάρτυρας σε κάποιο περιστατικό bullying σε βάρος του, ανέφερε ότι είδε μόνο ένα περιστατικό, το οποίο διηγήθηκε ως εξής: «Ήταν η συντροφιά η κρητική. Ένας εκ των κατηγορούμενων χτύπησε τον Βαγγέλη στο σβέρκο, προκαλώντας το γέλιο των υπολοίπων. Για μένα δεν ήταν φιλικό χτύπημα, ειδικά όταν υπάρχει τέτοιο ιστορικό, δηλαδή όταν έχει αποδείξει ο άλλος ότι δεν είναι φίλος και προσπαθεί να σε μειώσει, να σου καταστρέψει τον αυτοσεβασμό, δεν θεωρώ ότι ήταν πλάκα. Ο Βαγγέλης απλά έδειξε ότι δυσαρεστήθηκε και παρέμεινε στην παρέα. Δεν ακολούθησε το γέλιο της παρέας. Κράτησε μια πιο θλιμμένη στάση».

Αναφορικά με ένα βίντεο που φέρεται να καταγράφει περιστατικό bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σχολίασε: «Ωμή βία. Όταν έχει κάποιον που δε θέλει κάτι τέτοιο και μαζί με άλλα τέσσερα-πέντε άτομα έχεις πέσει πάνω του, μειώνοντάς τον και ταλαιπωρώντας τον, είναι μεγάλο θέμα. Νομίζω ότι αυτό το βίντεο ήταν αρκετό για την καταδίκη τους, δε χρειαζόντουσαν όλα τα άλλα. Στην παρέα των Κρητικών μπορεί να το κάνανε, μπορεί να το θεωρούσαν στο δικό τους το μυαλό ότι είναι ένα παιχνίδι. Όταν όμως έχεις ένα παιδί και συνέχεια του κάνεις τέτοιες πλάκες, δεν είναι πλάκα».

Ο ίδιος εκτίμησε πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν αυτοκτόνησε, αλλά πρόκειται για δολοφονία, τονίζοντας πάντως ότι αυτό θα το κρίνει η δικαστική εξουσία.