Ένα φωτιζόμενο χριστουγεννιάτικο δέντρο από χιλιάδες κουτιά με γάλα εβαπορέ, θα αρχίσει να στήνεται μετά τις πέντε το απόγευμα, έξω από τη στάση Πανεπιστήμιο του μετρό, από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με τους Atenistas.

Οι εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι αύριο το πρωί, ενώ παράλληλα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα διεξαχθούν μικρά θεατρικά και μουσικά δρώμενα.

Η συγκεκριμένη δράση των Γιατρών του Κόσμου ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς την πρώτη χρονιά συγκεντρώθηκαν 3.000 κουτιά γάλα, πέρσι 25.000 και φέτος οι διοργανωτές ελπίζουν να αυξηθεί ο αριθμός και να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Τα κουτιά με το γάλα συγκεντρώνονται με την εθελοντική προσφορά του κόσμου και σε συνεργασία με πολλά σχολεία της χώρας, στα οποία τις τελευταίες μέρες έχουν στηθεί μικρά δέντρα από κουτιά με γάλα εβαπορέ, θα μεταφερθούν σήμερα και θα χρησιμοποιηθούν στο στήσιμο του μεγάλου δέντρου.

Η συμμετοχή του κόσμου σε αυτή την προσπάθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς όταν ξεστηθεί το δέντρο, τα κουτιά με το γάλα, αφού πρώτα ελεγχθούν για την καταλληλότητά τους από ανθρώπους των Γιατρών του Κόσμου, θα μοιραστούν σε άπορους και άστεγους.

«Η σημερινή δράση γίνεται περισσότερο για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να αναδείξουμε την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε στην Ελλάδα και η παραμονή μας μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα για να υπενθυμίσουμε ότι πολλά παιδιά κοιμούνται στους δρόμους, καθώς δεν έχουν στέγη, υποφέροντας ταυτόχρονα από την πείνα, καθώς δεν έχουν τροφή» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Γιαννόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα.

«Δυστυχώς αυτό που διαπιστώνουμε και εμείς καθημερινά, από τον ραγδαία αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που έρχονται στα πολυιατρεία μας, είναι ότι τα πράγματα πάνε κάθε χρόνο προς το χειρότερο. Λόγω αυτής της κατάστασης αναγκαστήκαμε να τροποποιήσουμε τη δράση μας. Δηλαδή, στα 23 χρόνια που οι Γιατροί του Κόσμου βρίσκονται στην Ελλάδα η προσφορά και οι δράσεις μας λαμβάνουν χώρα ως επί το πλείστον σε χώρες του εξωτερικού, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε επικεντρωθεί στην Ελλάδα και είμαστε όπως πάντα στην πρώτη γραμμή δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.