Γνωρίστηκαν στο Κας της Τουρκίας και ερωτεύτηκαν από την πρώτη στιγμή. Εκείνος Έλληνας από το Καστελόριζο εκείνη με καταγωγή από τη γειτονική χώρα.

«Αυτό δεν είναι πρόβλημα» θα μπορούσε να πει ο οποιοσδήποτε. Όμως, ο Κύκκος Μαγιάφης ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και ο έρωτάς του με αλλόθρησκη ήταν… βέβαιο πως θα ενοχλούσε. Αυτό άλλωστε δεν άργησε να συμβεί αφού η Χ.Α. τον διέγραψε, όπως υποστηρίζει στο newsbeast.gr, όταν εκείνος σε μια τυχαία συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου υποστήριξε ότι: «Καλύτερα να άλλαζα θρησκεία παρά να χάσω τη γυναίκα μου».

Η διαγραφή του ήρθε αμέσως μετά την επίμαχη δήλωση. Όμως εκείνος δεν θα αποχωριζόταν ούτε στιγμή από το πλευρό του την αγαπημένη του, Hurigul, με την οποία παντρεύτηκε έπειτα από πέντε μόλις μήνες σχέσεις.

-Μιλήστε μας για τη γνωριμία σας με τη σύζυγό σας

«Το Καστελόριζο είναι πολύ κοντά στην Τουρκία. Κάποιες φορές όταν θέλαμε να διασκεδάσουμε παίρναμε το σκαφάκι και πηγαίναμε στο Κας. Η Hurigul δούλευε σε μία καφετέρια. Σύχναζα εγώ εκεί και έτσι γνωριστήκαμε. Είχαμε και έναν κοινό φίλο που μας έφερε ακόμα πιο κοντά».

-Ήσασταν τότε εγγεγραμμένος στη Χρυσή Αυγή; Την περίοδο δηλαδή που έγινε η γνωριμία σας;

«Ήμουν ήδη γραμμένος και μετά την δήλωση που έκανα στον Αρναούτογλου με διέγραψαν».

-Ότι δηλαδή θα αλλάζατε θρησκεία;

«Ναι, ακριβώς. Είχα πει τότε ότι εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να αλλάξω θρησκεία παρά να χάσω τη γυναίκα μου. Ο Αρναούτογλου είχε έρθει εδώ τυχαία και από τύχη έγινε αυτή η συνέντευξη».

-Δεν σας περιόρισε το γεγονός ότι ανήκατε στη Χρυσή Αυγή να δεθείτε συναισθηματικά μαζί της;

«Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Την ερωτεύτηκα και γι’ αυτό παντρευτήκαμε αλλά με διέγραψαν από τη Χρυσή Αυγή».

-Έχετε μετανιώσει για την επιλογή σας;

«Σε καμία περίπτωση. Είμαι πολύ ευτυχισμένος με τη γυναίκα μου. Την αγαπώ και με αγαπά και είμαστε υπερευτυχισμένοι.Άλλωστε, όταν αγαπάς δεν διστάζεις να κάνεις το βήμα».

-Γιατί πιστεύετε ότι η Χρυσή Αυγή σας διέγραψε;

«Πιθανότατα επειδή είναι ένα πάρα πολύ εθνικιστικό κόμμα. Αλλά εγώ παρόλα αυτά δεν είχα πρόβλημα και ψήφισα ξανά Χρυσή Αυγή στις δεύτερες εκλογές».

-Σήμερα έχετε επαφές με μέλη της;

«Όχι, καμία απολύτως αφού δεν ασχολήθηκαν μαζί μου δεν θέλησα κι εγώ να μιλήσω με κανέναν. Στις πρώτες εκλογές ήμουν στην κάλπη. Στις δεύτερες όμως και μετά τη δήλωσή μου ούτε μου έστειλαν χαρτιά για να μπω μέσα στην κάλπη ούτε τίποτα».

-Με τι ασχολείστε;

«Έχω μια καφετέρια με τον αδερφό μου και με βοηθάει η σύζυγός μου. Ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος».

Η Χρυσή Αυγή πάντως συγκέντρωσε υψηλό ποσοστό στο Καστελόριζο στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου, με τις ψήφους που το χώρισαν από την πρώτη Νέα Δημοκρατία να είναι μόλις εφτά.

Και συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε ποσοστό 19,23% με 60 ψήφους και η Χρυσή Αυγή ποσοστό 16,99%, με 53 ψήφους. Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής μειώθηκε στον δεύτερο γύρο, οπότε και συγκέντρωσε 11,66%, χάνοντας 13 ψήφους από τον πρώτο γύρο.

Δείτε βίντεο από κοινή τους συνέντευξη σε κανάλι της Τουρκίας…