Χιονοπτώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας -ενδεχομένως και κάποιες νιφάδες στο κέντρο της πρωτεύουσας- προβλέπει ο Τάσος Αρνιακός, σύμφωνα με όσα είπε σε εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο μετεωρολόγος τόνισε πως πρέπει οι πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων, με τη «Σοφία» να είναι πολύ πιο… άγρια σε σχέση με τον «Ραφαήλ» καθώς θα εμφανιστούν πολικές θερμοκρασίες.

«Πραγματικά σε έναν κλοιό βαρυχειμωνιάς βρίσκεται η χώρα, ο οποίος υπάρχει από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και θα συνεχιστεί όλη αυτή την εβδομάδα και μάλιστα θα περάσουμε και στις αρχές της επόμενης. Με διαδοχικές κακοκαιρίες. Φεύγει η μια, ο “Ραφαήλ”, με τα τελευταία φαινόμενα, κυρίως στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί», τόνισε αρχικά ο Τάσος Αρνιακός.

Για να προσθέσει: «Αλλά, από το βράδυ νέα καταιγίδα έρχεται από τα βόρια και βορειοδυτικά, με νέες βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις από τα 400 μέτρα και πάνω, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της δυτικής Ελλάδας και της Βορειοδυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια σε όλη σχεδόν τη χώρα».

«Αύριο περιμένουμε έντονα φαινόμενα με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Δυτικής Ελλάδας, της Δυτικής Μακεδονίας και ενδεχομένως της Ηπείρου. Χιονοπτώσεις θα έχουμε δυνατές από τη Λαμία και την Εύβοια και πάνω ενώ στις υπόλοιπες περιοχές -και στην Αττική και στην Πελοπόννησο- θα έχουμε επίσης χιονοπτώσεις, αλλά όχι τόσο έντονες», προέβλεψε ο μετεωρολόγος.

Για να επισημάνει, επίσης: «Δυνατές καταιγίδες θα έχουμε κυρίως στο Αιγαίο, στις Κυκλάδες, με ανέμους 8-9 μποφόρ στις θάλασσες, δυσκολεύοντας περισσότερο τα πλοία».

«Περιμένουμε χιόνια και στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα Πέμπτη πρωί με Παρασκευή βράδυ, εκεί θα είναι κυρίως το επίκεντρο της “Σοφίας”, ακόμη και μέσα στην πόλη θα έχουμε χιονοστρώσεις τοπικού χαρακτήρα.

Και στην Αττική περιμένουμε χιόνια, κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά και στα Βόρεια Προάστια. Δεν αποκλείουμε και κάποιες νιφάδες να πέσουν στο κέντρο της Αθήνας», επισήμανε.

Και τόνισε: «Αυτή η κακοκαιρία θα έχει ως βασικό της χαρακτηριστικό τις πολικές θερμοκρασίες, καθώς στη Βόρεια Ελλάδα θα έχουμε θερμοκρασίες -10 και -12 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στις ηπειρωτικές και ορεινές περιοχές της Βορείου και Κεντρικής Ελλάδας».

Μάλιστα, ο Τάσος Αρνιακός είπε ότι τα φαινόμενα της «Σοφίας» θα είναι πιο έντονα από αυτά του «Ραφαήλ». Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις.