Για τον βανδαλισμό που προκάλεσαν χθες άγνωστοι στο σπίτι του μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, στο γραφείο του στο δημαρχείο της πόλης.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως επιθυμεί την ποινική δίωξη των υπευθύνων, ενώ σημείωσε ότι πιστεύει βαθύτατα πως ήταν οργανωμένο

«Δήλωσα ότι επιθυμώ την ποινική δίωξη. Πιστεύω βαθύτατα ότι είναι οργανωμένο. Από ποιον είναι δεν ξέρω ούτε μπορώ να κάνω κάποια εκτίμηση. Με ενόχλησε πάρα πολύ ότι δεν σεβάστηκαν το γεγονός ότι στο σπίτι ήταν τα παιδιά της γυναίκας μου και τρόμαξαν. Και προφανώς χρειάζεται κάποια διαφορετική αντιμετώπιση» είπε και συνέχισε:

«Αυτό που μπορώ να πω και να ευχαριστήσω είναι ότι και η κ. Νοτοπούλου και ο κ. Αγγελόπουλος και ο κ. Δομζαρίδης μου υποσχέθηκαν ότι θα έχω μια 24ωρη φύλαξη στο σπίτι. Μέχρι τώρα είχα μια επιτήρηση ένα άτομο έβλεπε γύρω γύρω τι γινόταν.

Δεν ξέρω τι έχουν στο μυαλό τους. Ήθελαν να φοβίσουν όχι μόνο εμένα άλλα κυρίως την οικογένεια μου και αυτό είναι απάνθρωπο» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμησε ότι η επίθεση δεν έχει σχέση με το τι θα κάνει ο ίδιος στις εκλογές

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Γιάννη Μπουτάρη και δήλωσε βέβαιος πως τέτοιες επιθέσεις , «φασίζουσας λογικής», όπως τις χαρακτήρισε, δεν τον πτοούν:

«Θα ήθελα να εκφράσω και από την πλευρά μου αλλά και της κυβέρνησης την αμέριστη συμπαράσταση μας και αλληλεγγύη στο δήμαρχο γι αυτή τη νέα επίθεση που δέχθηκε. Είμαι βέβαιος ότι τέτοιες επιθέσεις φασίζουσας λογικής δεν τον πτοούν, παραμένει πάντα δυνατός ακμαίος και στο καθήκον και θέλω να τον συγχαρώ γι’ αυτό. Θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να υπάρχει η ασφάλεια που απαιτείται για την ηρεμία του δημάρχου και της οικογένειάς του. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτές οι φασιστικές επιθέσεις να πτοήσουν κανένα».