Η βιβλιοθήκη μας, στοιχείο διακόσμησης; Κι όμως είναι μια έξυπνη λύση ανανέωσης για το δωμάτιό μας, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουμε έξτρα έπιπλα ή διακοσμητικά. Διαβάστε τις 3 ιδέες για μοντέρνες βιβλιοθήκες και υπέροχους χώρους, που συγκέντρωσε η ομάδα του pakketo.

Βιβλιοθήκη… πίνακας

Αν η βιβλιοθήκη σας είναι σε λευκό χρώμα όπως και ο τοίχος σας, τότε μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως καμβά. Ντύστε τον τοίχο πίσω από τη βιβλιοθήκη σας με μια εντυπωσιακή ταπετσαρία σε έντονα χρώματα και σχέδια (για παράδειγμα φλοράλ ή tropical είναι οι πιο hot φετινές τάσεις) και ξεφορτώστε μερικά βιβλία από τα ράφια της για να φαίνονται τα τμήματα της ταπετσαρίας. Έτοιμος ο τρισδιάστατος πίνακας!

Βιβλιοθήκη… βιτρίνα

Για να λειτουργήσει μία βιβλιοθήκη ως βασικό στοιχείο διακόσμησης, πρέπει οπωσδήποτε αυτή να μην είναι υπερφορτωμένη από βιβλία, έτσι ώστε να μην «βαραίνει» οπτικά τον χώρο. Για να δημιουργήσουμε μία βιβλιοθήκη βιτρίνα, επιλέγουμε ένα ράφι της να υποδέχεται βιβλία και το επόμενο ένα διακοσμητικό της επιλογής μας π.χ. μικρό γλυπτό, αναμνηστικό από τα ταξίδια μας, μια φωτογραφία, ένα γλαστράκι. Το εφαρμόζουμε σε αναλογία 1 προς 1 (ένα ράφι βιβλία, ένα ράφι διακοσμητικό) και απολαμβάνουμε… μία βιτρίνα των εμπειριών μας!

Βιβλιοθήκη… ουράνιο τόξο

Κι αν δεν θέλουμε να μειώσουμε τα βιβλία που φιλοξενεί η βιβλιοθήκη μας; Προχωράμε σε μια πιο απλή λύση, που μπορεί να δώσει μια καλοκαιρινή διάθεση στον χώρο μας. Χωρίζουμε τα βιβλία μας ανά χρώμα και τα τοποθετούμε ανά ράφι. Στο πάνω ράφι τα βιβλία με κόκκινο εξώφυλλο, στο επόμενο τα πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε κ.ο.κ. Ανακαλύψτε περισσότερες ιδέες για μοντέρνες βιβλιοθήκες εδώ.