Στη διόγκωση της ανεργίας και της ύφεσης θα οδηγήσει το πακέτο των νέων μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, εκτιμά η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και με σημερινή της ανακοίνωση καλεί όλους τους εργαζόμενους της πόλης, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να δώσουν δυναμική απάντηση στο Συλλαλητήριο που οργανώνεται για το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

«Είναι ολοφάνερο πως τα νέα ακόμα πια άνισα, άδικα και επαχθή μέτρα, δεν θα λύσουν το πρόβλημα, αλλά θα το διογκώσουν. Οι περαιτέρω μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές απλώς θα «γονατίσουν» ακόμα περισσότερο εργαζόμενους και νοικοκυριά και θα δημιουργήσουν περισσότερους ανέργους», αναφέρει μεταξύ άλλων η διοίκηση του ΕΚΘ και τονίζει: «Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να «ακουμπήσει» την ουσία του προβλήματος, δηλαδή, να αντιμετωπίσει σοβαρά τις γενεσιουργές αιτίες του, που είναι η εισφοροδιαφυγή και η «μαύρη» -ανασφάλιστη εργασία, που έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις».

Παράλληλα ζητεί «να μπει ένα τέλος στις “λογιστικές” λογικές επίλυσης του προβλήματος της οικονομίας της χώρας που οδηγεί σ’ ένα φαύλο κύκλο νέων μέτρων. Να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή, να δοθεί ώθηση στην οικονομία, να αντιμετωπιστεί η παρατεταμένη ύφεση που οδηγεί στην ανεργία και να αποκατασταθεί το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.