«Είναι μια υπόθεση για τα πανηγύρια. Αυτοί οι οποίοι έχουν καταθέσει σε βάρος μου και έχω το δικαστήριο τώρα, είναι κατηγορούμενοι για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση», λέει, μεταξύ άλλων, στο newsbeast.gr ο υπεύθυνος Τύπου της Χρυσής Αυγής και βουλευτής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, στις 6 Ιουνίου, έχει δικαστήριο καθώς κατηγορείται, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θεωρείται ως υπαίτιος επειδή με πρόθεση παρείχε συνδρομή σε πέντε άγνωστους άνδρες, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, πλησίασαν στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και του απέσπασαν στο τέλος δια της βίας την αστυνομική του ταυτότητα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να παρείχε στους δράστες το αυτοκίνητό του, την πινακίδα του οποίου πρόλαβε και σημείωσε, όπως ισχυρίζεται πάντα, αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επιβεβαιώνει ότι σε λίγες ημέρες έχει δικαστήριο αλλά αρνείται τις κατηγορίες και λέει ότι βρισκόταν στη δουλειά του και δεν κατηγορείται ότι βρισκόταν σε κάποιο συμβάν.