Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί η πτήση από Τελ Αβίβ που μετέφερε τους πρώτους έξι Έλληνες ακτιβιστές, οι οποίοι επιστρέφουν στην Ελλάδα σώοι μετά την αιματηρή ισραηλινή επίθεση στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Γάζα.
Οι έξι Έλληνες επέβαιναν στα πλοία «Ελεύθερη Μεσόγειος» και «Σφενδόνη» που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Στο αεροδρόμιο βρίσκεται και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας.
Το υπουργείο Εξωτερικών είχε ενημερώσει τους συγγενείς των έξι Ελλήνων για την επιστροφή τους από τη μία το βράδυ της Δευτέρας.

Έως χθες το βράδυ, 16 Έλληνες αρνούνταν να υπογράψουν την απέλασή τους από το Ισραήλ μετά τη σύλληψή τους κατά το ρεσάλτο στα πλοία της αποστολής «Ένα Καράβι για τη Γάζα».
Για έξι Έλληνες πάντως προχώρησε η διαδικασία της απέλασης και πήραν το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είχε συμφωνηθεί μεταξύ των μελών της αποστολής, προκειμένου όσοι μείνουν να υποβάλουν μηνύσεις κατά του Ισραήλ για την επέμβαση και όσοι επιστρέψουν να μπορούν να διηγηθούν το τι πραγματικά συνέβη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και της αιματηρής επίθεσης στον επονομαζόμενο «Στόλο της Ελευθερίας».

Όσοι πάντως αρνηθούν την υπογραφή της απέλασής τους αναμένεται να περάσουν από δίκη με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου καταδικάζοντας τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν στη στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ κατά του στολίσκου πλοίων ακτιβιστών, ζήτησε από το Ισραήλ να εξασφαλίσει τον άμεσο επαναπατρισμό όλων των Ελλήνων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, που ενημέρωσε τη Βουλή για τα γεγονότα, σημείωσε ότι η πρεσβεία της χώρας μας στο Ισραήλ είναι σε συνεχή επαφή με τις ισραηλινές αρχές για την επιστροφή όλων των Ελλήνων.