Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο παραρτημάτων δημοσίων υπηρεσιών στο βόρειο τμήμα της περιφερειακής ενότητας Έβρου, πραγματοποίησαν το μεσημέρι στο Διδυμότειχο, εκπρόσωποι φορέων με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων της περιοχής.

Μεταφέροντας το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου, ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης, τόνισε πως η κοινωνία ζητά «να μην κλείσει και να μην υποβαθμιστεί ή συγχωνευθεί καμία δημόσια υπηρεσία, στο Διδυμότειχο, το Σουφλί και την Ορεστιάδα» σημειώνοντας πως οι κάτοικοι του Έβρου θα αντιδράσουν δυναμικά γιατί «δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Ο ίδιος και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων κάλεσαν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση των δημοσίων υπηρεσιών στην περιοχή, σημειώνοντας πως η Πολιτεία πρέπει να ενδυναμώσει τις υπάρχουσες κρατικές δομές και να αναβαθμίσει την παρεχόμενη δημόσια υγεία και παιδεία.

Παράλληλα στη συγκέντρωση που έγινε μπροστά στο νέο κτίριο τού υποκαταστήματος του ΙΚΑ Διδυμοτείχου, που φημολογείται ότι θα κλείσει, διαβάστηκε και ψήφισμα συμπαράστασης, του περιφερειακού συμβουλίου Αν. Μακεδονίας και Θράκης.