Ποια ήταν η σχέση του Τζίμη Πανούση με την Εκκλησία

«Είμαι εξομολόγος του κοινού μου» είχε πει σε μια επίσκεψή του στο μοναστήρι της Παναχράντου


ΕΛΛΑΔΑ
9:16
14/01/2018
Ποια ήταν η σχέση του Τζίμη Πανούση με την Εκκλησία
29
loading

Η Εκκλησία και οι εκπρόσωποί της είχαν πάντα μια ξεχωριστή θέση στη σάτιρα του Τζίμη Πανούση, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών από ανακοπή καρδιάς.

«Με τόσους ρόλους παπάδων που έχω παίξει σχεδόν βρίσκω... φυσιολογικό να μου φιλάνε το χέρι!» είχε πει σε μια επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναχράντου στην Άνδρο, από όπου καταγόταν, λέγοντας μεταξύ άλλων «Είμαι εξομολόγος του κοινού μου».

Αυτή η επίσκεψη περιγράφεται στην ιστοσελίδα enandro.gr τον Απρίλιο του 2015:

«Τελικά μερικά πράγματα συμβαίνουν γιατί...πρέπει να συμβούν». Αυτό ήταν το τελικό συμπέρασμα του Τζίμη Πανούση στο μεταπασχαλινό γεύμα στην Πανάχραντο. Με την φράση αυτή εξήγησε την δική του καλλιτεχνική διαδρομή, αλλά και την πορεία του Ευδόκιμου στην καλογερική!

Η συζήτηση του Τζίμη με τον Ευδόκιμο, τον Αέτιο και τον Φιλάρετο τα είχε όλα. Ενατένιση στα ανθρώπινα, μνήμες του Τζιμη και του Αέτιου από την ελληνική ροκ σκηνή της δεκαετίας του '90 και την έλευση των Iron Maiden στην Ελλάδα (!) και αναμνήσεις από την αντιδικτατορικη δράση της δεκαετίας του '70 με δύο παλιόφιλους του που τώρα κάνουν πολιτική καριέρα.

Ο Τζίμης είναι ανδριώτης εκ μεταγραφής! Εδώ και πολλά χρόνια έχει σπίτι στις Μένητες. Η Άνδρος είναι ο τόπος που χρόνια τώρα "δραπετεύει" τα καλοκαίρια, το Πάσχα. αλλά και όποτε μπορεί. Πριν 15 χρόνια γνώρισε και αγάπησε το μοναστήρι και τον Ευδόκιμο. Από τότε έγινε τακτικός επισκέπτης του μοναστηριού και φίλος του Ευδόκιμου. Στην πορεία ξαναβρέθηκε με τον Αέτιο και έγινε φίλος με τον Φιλάρετο.

Φυσικά δεν είναι ο πρωτός ούτε ο τελευταίος που έχει αυτή τέτοια προσωπική σχέση με τον Ευδόκιμο. Πολλοί καλλιτέχνες και διανοούμενοι έχουν ξεχωρίσει την προσωπικότητα του γέροντα. Ίσως γιατί ο Ευδόκιμος έχει κάποια στοιχεία από Μακρυγιάννη: μοναδική αμεσότητα, πηγαία καλοσύνη, έντονη προσωπικότητα και λαϊκή θυμοσοφία. Σπάνια στοιχεία που τον κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό.

Οι λεπτομέρειες της συζήτησης κατά την διάρκεια του γεύματος πολλές. Δύσκολο να περιγραφούν. Όπως και οι απότομες στροφές των θεμάτων. Το πιο αξιοσημείωτο όταν ο Τζίμης, κάποια στιγμή, σχολιάσε πως στην Άνδρο είναι πάρα πολλοί καλλιτέχνες με ξεχωριστή καριέρα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το νησί. Όμως ποτέ κανείς δεν τους προσέγγισε.

Η χαλαρή συζήτηση πήγαινε προς το τέλος όταν έγινε ένα απροσδόκητο συμβάν. Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα της μικρής τραπεζαρίας και μπαίνει μια κυρία με τον σύζυγο της. Χαιρετούν την ομήγυρη γελαστοί. Τους αντιχαιρετούν όλοι και η κυρία ασπάζεται το χέρι του Ευδόκιμου, που είναι στην μια κεφαλή του τραπεζιού. Μετά γυρίζει πηγαίνει προς Τζίμη, που είναι στην άλλη κεφαλή. Ο Τζίμης δίνει ευγενικά το χέρι του για χαιρετσιμό. Όμως η κυρία σκύβει και ...το φιλάει! Χαμογελάμε όλοι που πέρασε τον γενειοφόρο Τζίμη για παπά και κάποιος της εξηγεί πως είναι ο κ. Πανούσης!

Ο Τζίμης σχολιάζει: "προσοχή όχι ο υπουργός!" Και συνεχίζει ατάραχος: "δεν πειράζει, κοντεύω να το συνηθίσω! Με τόσους ρόλους παπάδων που έχω παίξει σχεδόν βρίσκω ...φυσιολογικο να μου φιλάνε το χέρι! Τώρα ετοιμάζομαι για να παίξω και τον ρόλο ενός μοναχού! Άλλωστε είναι αρκετοί αυτοί που με χαιρετούν στον δρόμο νομίζοντας με παπά! Δεν τους απογοητεύω: τους αντιχαιρετώ και συνεχίζω! Αν το σκεφτείς η δουλειά που κάνω μοιάζει με του παπά. Μαζεύω από τον κόσμο αυτά που θέλει να πει, αυτά για τα οποία θέλει να ξεσπάσει. Τον "εξομολογώ" δηλαδή. Και μετά του τα ξαναδίνω πίσω για να γελάσει. Βοηθώ να εκτονωθούν. Άρα είμαι εξομολόγος του κοινού μου"!

Γελάμε όλοι με την "εξομολόγηση" του Τζίμη. Και ο Ευδόκιμος κλείνει την κουβέντα:"άμα έχει αγάπη σε ότι κάνει ο άνθρωπος αρκεί. Η αγάπη τον βοηθά να το κάνει καλά". Κάπως έτσι γελαστά και θυμόσοφα προσπεράσαμε την αμηχανία της κυρίας που πήρε τον Τζίμη για παπά...».

(φωτογραφία enandro.gr)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

29
σχόλια
 1. avatar Βαγγέληςτντ

  Άνθρωπο βλέπεις ψυχή δεν βλέπεις λέει ο σοφός λαός οπότε ας μην λέμε πολλά καλό σου ταξίδι!

 2. avatar ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ

  Ότι και να ήταν μετανοησε είχε πνευματικό εξομολογήθηκε αυτό έχει σημασία αυτό θέλει ο Χριστός μας....Όλα τα υπόλοιπα είναι εμπόδια που βάζει ο πονηρός για να μην σωθούμε το παν είναι η μετάνοια ....Δόξα το θεό λοιπόν μετανοησε και κατάλαβε τι εστί κομμουνισμός
  Έγραψε λοιπόν ο σοφός Τζίμης πανούσης αναφερόμενος στον Κάρολο Μάρξ:

  "Μισές αλήθειες είπε ο Κάρολος
  του σατανά φιρμάνι
  και το σφυρί για καμουφλάζ
  να κρύβει το δρεπάνι"...
  https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/26734004_971591776331041_2197993244030895369_n.jpg?oh=feb61cacb0c219653252e9f845f776ff&oe=5AF0D434

  1. avatar audioware

   Πως το κατάλαβες οτι μετανόησε για κάτι, επειδη έκανε φιλοσοφικές συζητήσεις με τον Ευδόκιμο; Σου το είπε προσωπικά, τό είδες κάπου γραμμένο ή μήπως τον είδες "αλευρωμένο" και τον πέρασες για μυλωνα, γιατι έτσι σε βολεύει;;;
   Κουμουνισμός ήξερε απο παλιά τι εστί και το έλεγε/τραγούδαγε, απο την εποχή του χημείου.
   Πόσο λίγα γνωρίζεις για τον Τζίμη, ξαναέλα του χρόνου, μετεξεταστέος...

  2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

   Συγνώμη αλλά ο Λόγος του Θεού δεν λέει να έχεις πνευματικό ούτε μιλάει για παπάδες που θα φοράνε ράσα.Ο Κύριος Ιησούς Χριστός αυτά τα αποκάλεσε φαρισαϊσμό =ψεύτικη θρησκεία ( αν έχεις την Καινή Διαθήκη σου διάβασε ολόκληρο το 23 κεφάλαιο από το Ματθαίο Ευαγγέλιο).Αν πραγματικά είσαι παπάς στην ορθόδοξη εκκλησία τότε να ξέρεις ότι δεν εκπροσωπείς τον αληθινό Θεό,ούτε τον Λόγο του Θεού αλλά μια ψεύτικη θρησκεία όπου η αλήθεια του Θεού είναι αναμεμειγμένη με ανθρώπινες παραδόσεις+ψεύτικες τελετές.Το τι λέει ο Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή είναι χαμένο και ξεχασμένο+προέχει η ( ανθρώπινη) ιερά παράδοση+οι τελετές της ορθ.εκκλησίας.Αν κάποιος μετανοεί πραγματικά (που το εύχομαι για όλους τους ανθρώπους +για σένα προσωπικά) αυτό θα φανεί στον καρπό του ανθρώπου όπως λέει στην Γαλατάς επιστολή 5:19-24 αλλά +ότι ο πιστός του Ιησού Χριστού θα πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Ιησού Χριστού+θα υπερασπιστεί την αλήθεια του Ευαγγελίου ( δες Μάρκο 8:38). Αν κάποιος άνθρωπος δεν ξέρει την αλήθεια+ πράττει την αμαρτία θα τιμωρηθεί λίγο,αλλά αν ξέρει τι λέει ο Λόγος του Θεού+επιμένει στο λάθος ή στο ψεύτικο θα κριθεί πολύ αυστηρά (Λουκά Ευαγγέλιο 12:46-48). Αλλά ο άνθρωπος που παριστάνει τον αντιπρόσωπο του Θεού+κηρύττει ψεύτικα πράγματα+παροδηγεί τους ανθρώπους θα κριθεί όχι μόνο σαν ψευδοδιδάσκαλος αλλά+ ότι έγινε αιτία χιλιάδες άνθρωποι να παραπλανήθουν+ να πάνε στην αιώνια κόλαση.Με τον Θεό της Αγίας Γραφής δεν πρέπει να παίζουμε+όποιος πάει να παίξει ξέρουμε εκ των προτέρων ποιος θα χάσει.

   1. avatar Γεώργιος Τσουκνίδας

    Είσαι σίγουρος ότι ο λόγος του Θεού δεν μιλάει για πνευματική πατρότητα; Πώς εξηγείται το "πείθεσθε τοις ηγουμένοις ημών και υπείκετε. αυτοί γαρ αγρυπνούσιν υπέρ των ψυχών ημών ως λόγον αποδώσοντες. ίνα μετά χαράς τούτο ποιώσι και μή στενάζοντες. αλυσιτελές γαρ ημίν τούτο" (προς Εβραίους);
    Καλή φώτιση σε όλους μας και καλή Ανάσταση.

   2. avatar Μετανοών εγωιστής

    Μπλα... μπλα... μπλα... Αυτά αποκάλεσε ο Χριστός φαρισαισμό; Εσύ ξέρεις τι είναι αληθινή θρησκεία (με επιφοίτηση του αγίου Πνεύματος). Πολλά ξέρεις. "Πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται".

    1. avatar Μετανοών εγωιστής

     Διευκρίνιση: Απευθύνομαι στον Δες 3w...

 3. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

  (1απο 3) Ο κάθε άνθρωπος είναι πλασμένος "κατ εικόνα και ομοίωση Θεού" όπως μας λέει η Αγία Γραφή. Όμως αυτό το ένδοξο και αθάνατο δημιούργημα του Θεού πίστεψε ένα ψέμα του διαβόλου, έπεσε στον πειρασμό και έτσι αμάρτησε. Ο Θεός της Αγίας Γραφής όμως είναι άγιος και δίκαιος και δεν ανέχεται την αμαρτία. Και η Αγία Γραφή λέει ότι "ο μισθός της αμαρτίας είναι ο θάνατος". Αυτό σημαίνει ότι όσοι αμαρτάνουν θα πεθάνουν. Και ο Ιησούς Χριστός είπε ότι υπάρχει κάτι χειρότερο από τον θάνατο του σώματος. Ο αιώνιος θάνατος ή αλλιώς να πάει η ψυχή στην κόλαση. Όμως ο Θεός δεν θέλει κανείς να πάει στην κόλαση. Έτσι όταν ακόμα έδιωξε τον Αδάμ και την Εύα από τον παράδεισο ο Θεός υποσχέθηκε ότι θα στείλει έναν Σωτήρα που θα συντρίψει το κεφάλι του διαβόλου- φιδιού και το φίδι το μόνο που θα καταφέρει είναι να του τρυπήσει την φτέρνα. Ο Σωτήρας που υποσχέθηκε ο Θεός ήρθε (γιατί ο Θεός της Αγίας Γραφής είναι Θεός αλήθειας και ότι λέει και ότι υπόσχεται μπορεί να το εκπληρώσει μέχρι και το τελευταίο γράμμα). Ο Ιησούς Χριστός είπε εγώ είμαι ή ανάσταση και η ζωή. Όμως αυτός που ήταν η ζωή και ο Δημιουργός της ζωής έπρεπε να πεθάνει. Όχι γιατί έκανε ο ίδιος κάποια αμαρτία. Ο Ιησούς Χριστός ήταν ο μόνος αναμάρτητος και ο μόνος δίκαιος άνθρωπος που πέρασε από την γη μας και που δεν είπε ποτέ το παραμικρό ψέμα, μόνο αλήθεια και δικαιοσύνη έβγαινε από το στόμα του. Ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τις δικές μας αμαρτίες. Πλήρωσε αυτός , για να μην πληρώσουμε εμείς το κόστος της αμαρτίας μας.

 4. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

  (2 από 3) ο Ιησούς Χριστός ο οποίος ήταν " ο Θεός εν σαρκί" έγινε άνθρωπος+μάλιστα ο πιο ταπεινός άνθρωπος,έλαβε δούλο μορφή+πέθανε σαν ο χειρότερος εγκληματίας επάνω σε ένα σταυρό για την σωτηρία μας.Επάνω στον σταυρό ο Ιησούς Χριστός πλήρωσε με το αίμα του για κάθε αμαρτία που ο κάθε άνθρωπος από την δημιουργία του Αδάμ μέχρι το τέλος της ιστορίας έχει διαπραχθεί.Ότι έχασε ο Αδάμ με την ανυπακοή του ο Ιησούς Χριστός το ξανακέρδισε με την δική του υπακοή+θυσία (δηλαδή την κοινωνία με τον άγιο+δίκαιο Θεό, την αθωότητα+καλοσύνη,την αιώνια ζωή γιατί ο Αδάμ+η Εύα ήταν αθάνατοι, +τέλος το Πνεύμα του Θεού που τους βοηθούσε να τηρούν την αλήθεια του Θεού). Ο Ιησούς Χριστός πέθανε για την σωτηρία του αμαρτωλού ανθρώπου.Όσο αμαρτωλός+αν είναι ο άνθρωπος αν μετανοήσει+επικαλεστεί τον Ιησού Χριστό σαν "Κύριο και Θεό του" +σαν "Σωτήρα+Βασιλιά της ψυχής του" θα σωθεί.Ο Ιησούς Χριστός θα τον δεχθεί+θα του δώσει το Πνεύμα το Άγιο για να περπατήσει σε μια νέα ζωή.Ο άνθρωπος που πιστεύει στον Ιησού Χριστό σαν Κύριο του ζει σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου του.Ο Ιησούς Χριστός πέθανε για την αμαρτία μας +αν ο άνθρωπος αγαπάει αληθινά τον Ιησού Χριστό πως μπορεί να παραμείνει ή να επιστρέψει στην αμαρτία; Όμως όποιος δεν έχει πιστέψει με όλη την καρδιά του στον Ιησού Χριστό+στο Ευαγγέλιο που ο Ιησούς μας δίδαξε παραμένει μέσα στις αμαρτίες του+θα κριθεί δίκαια για αυτές.Ο άνθρωπος που έχει μετανοήσει+έχει γευτεί την σωτηρία του Ιησού προτιμά να πεθάνει παρά να κάνει την παραμικρή αμαρτία.

  1. avatar Γεώργιος Τσουκνίδας

   Δυτικής-φεουδαρχικής προέλευσης, δικανική άποψη, έχεις για το θάνατο του Χριστού, την ύψιστη πράξη αγάπης. Λες κι ο Θεός Πατέρας ήταν ο σκληρός τιμωρός, που απαιτούσε να ικανοποιηθεί η δικαιοσύνη του. Αν είχες διαβάσει λίγο Πατέρες, θα είχες διαφορετική άποψη. Σε παραπέμπω στο σχετικό βιβλίο του Παναγιώτη Νέλλα.

 5. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

  (3από3)Ο άνθρωπος που πεθαίνει χωρίς αληθινή μετάνοια και χωρίς προσωπική πίστη στον Ιησού Χριστό σαν τον μόνο Σωτήρα (γιατί είναι ο μόνος που σταυρώθηκε για την αμαρτία του και ο μόνος που αναστήθηκε από τους νεκρούς και δεν ξαναπέθανε) είναι χαμένος αιώνια. Άσχετα τι του λένε οι ψεύτικοι αντιπρόσωποι του Θεού+οι θρησκείες που κάνανε στα μέτρα τους. Δυστυχώς στην πατρίδα πολλοί λίγοι έχουν διαβάσει οι ίδιοι την Αγία Γραφή για να μάθουν για την αγάπη του αληθινού Θεού+ πόσο πολύ στοίχισε στον Ιησού Χριστό ή δική μας σωτηρία. Έτσι οι άνθρωποι είτε δεν πιστεύουν ότι υπάρχει Θεός+ανάσταση και επομένως θεωρούν φυσιολογικό να ζουν στην ανομία, αδικία και αμαρτία αγνοώντας ότι η αμαρτία που τόσο αγάπησαν να κάνουν θα τους οδηγήσει σε αιώνια κόλαση είτε οι άνθρωποι το ρίχνουν σε ψεύτικες θρησκευτικές τελετές και σε ψεύτικους αντιπροσώπους του Θεού που δεν τους λένε την αλήθεια για τον Θεό+ τον αληθινό δρόμο της Σωτηρίας αλλά τους ξεγελούν με ψεύτικες ιστορίες, με ψεύτικα θαύματα,με ψεύτικους μεσίτες, με ψεύτικες θρησκευτικές τελετές+ ανθρώπινες παραδόσεις+διδασκαλίες με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να παραμένουν στις αμαρτίες τους+σε πνευματικό σκοτάδι.Αντί να λέμε για κάποιον που πέθανε "καλό παράδεισο" ή "ο Θεός να τον λυπηθεί+να αναπαύσει την ψυχή του" καλό είναι να διαβάσουμε εμείς οι ίδιοι τον Λόγο του Θεού +ιδιαίτερα τα Ευαγγέλια ώστε να ξέρουμε τι να πιστεύουμε αλλά+κυρίως πως πρέπει να ζούμε ώστε όταν συναντήσουμε τον Θεό+Δημιουργό μας να μην ντραπουμε αλλά να χαρούμε αιώνια.

 6. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

  Αυτή ήταν η ζωή σου ! (Γι αυτούς που πιστεύουν ότι όλα τελειώνουν εδώ και όλα τελειώνουν με τον θάνατο του ανθρώπου. Ο Ιησούς Χριστός όμως και η Αγία Γραφή μας μιλάνε για μια άλλη πραγματικότητα που συναντάμε όταν φεύγουμε από αυτήν την ζωή που κατά την γνώμη μου κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να αγνοεί !)

  http://tinyurl.com/y8wuz6yw

  1. avatar Μαγειρας

   Πεντηκοστιανη μουφα μου μυριζεις... μπλα μπλα μπλα και ολο λογια...

   1. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

    Υπάρχει μια διαφορά . Δεν σώζει η εκκλησία αλλά η πίστη στον Ιησού Χριστό, στον Λόγο του Θεού , που είναι η Αγία Γραφή και αν περπατάς σύμφωνα με αυτά που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Δηλαδή μπορεί κάποιος να πηγαίνει κάθε Κυριακή στην Εκκλησία και όταν πεθάνει να πάει σε αιώνια κόλαση γιατί ποτέ δεν δέχτηκε τον Ιησού Χριστό σαν προσωπικό του Σωτήρα ούτε ο Λόγος του Θεού τον άλλαξε στον άνθρωπο που ο Θεός θέλει να είμαστε . Διάβασε το εντυπάκι που εξηγεί τι σημαίνει να δεχτώ τον Ιησού Χριστό προσωπικό μου Κύριο και Σωτήρα.... Μονόδρομος. ( Άλλοι αγγίζονται από την αλήθεια και άλλοι προτιμούνε να πηγαίνουν με τους πολλούς ακόμα και αν ο δρόμος οδηγεί στην καταστροφή. Κάποιος είπε ότι μόνο τα ζωντανά ψάρια έχουν την δύναμη να πηγαίνουν ενάντια στο ρεύμα , και μόνο αυτοί που έχουν τον Ιησού Χριστό στην καρδιά τους μπορούν να λένε όχι στην αμαρτία )

    http://tinyurl.com/y88zckvu

    1. avatar Μετανοών εγωιστής

     Η Εκκλησία, φίλε μου, είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει, είναι σώμα Χριστού. Ο Χριστός δεν ίδρυσε μια θρησκεία, αλλά την Εκκλησία του. "... ειπέ τη εκκλησία. εάν δε και της εκκλησίας μη ακούση (παρακούσει), έστω σοι ως ο εθνικός και ο τελώνης" (ο Κύριος στο κατά Ματθαίον). "και ους μεν έθετο εν τη εκκλησία, πρώτον αποστόλους, δεύτερον προφήτας, τρίτον ευαγγελιστάς..." (Α΄ Κορινθ.). Νομίζεις ότι ο καθένας μπορεί να είναι αυτόκλητος διδάσκαλος του Ευαγγελίου; Περισσότερη ταπείνωση, μετάνοια (τα λέω για τον εαυτό μου) και καλή (αληθινή) Ανάσταση.

   2. avatar Δες 3w erotiseisapantiseis.gr Μόνο ο Ιησούς μπορεί να δώσει αιώνια ζωή, διότι αναστήθηκε!

    Γεια σου. Σε ευχαριστώ που ρωτάς και έτσι μου δίνεις την ευκαιρία να απαντήσω και να ειπωθούν αλήθειες που σώζουν. Θα πρέπει να ξέρεις ότι η αλήθεια είναι από το Θεό ενώ αντίθετα το ψέμα είναι από τον διάβολο. Όποιος πιστεύει σε κάτι που είναι ψέμα , δηλαδή δεν το έχει πει ο Θεός και ο Ιησους Χριστος και δεν είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή τότε αυτός ο άνθρωπος δεν είναι από τον Θεό ούτε έχει φωτιστεί από το Άγιο Πνεύμα που ο Ιησούς Χριστός υποσχέθηκε να στείλει σε όσους Τον πιστεύουν και Τον αγαπούν (Δες Πράξεις των Αποστόλων 1:8) . Επίσης δεν θα σωθεί αν κάποιος λέει ότι πιστεύει στον Θεό και στον Ιησού Χριστό και στην ανάσταση και σε όσα λέει ο Λόγος του Θεού, δηλαδή η Αγία Γραφή, αλλά δεν ζει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Ο Θεός είναι δίκαιος και άγιος και θέλει από αυτούς που Τον πιστεύουν και τους αποκαλεί παιδιά Του (Ιωάννης 1:12) να ζουν μέσα στο φως , στην αλήθεια, στην δικαιοσύνη, στην αγάπη και στην συγχώρεση του Θεού. Αν ένας ξέρει την αλήθεια και δεν την πράττει θα κριθεί πολύ πιο αυστηρά από κάποιον που δεν ξέρει τι θέλει ο Θεός από εμάς τους ανθρώπους και ζει στην αμαρτία. Εγώ δεν μιλάω για «πεντηκοστή» ή κάποια εκκλησία ή θρησκεία αλλά για το τι έκανε ο Ιησούς Χριστός για την σωτηρία μας και τι πρέπει να κάνουμε εμείς αν θέλουμε να έχουμε ζωή αιώνια στην βασιλεία του Θεού που για όσους πιστεύουμε στον Ιησού Χριστό και στην ανάσταση Του ο Θεός μας αποκαλύπτεται σαν ο Ουράνιος Πατέρας μας.

 7. avatar Διονύσης 76

  Να τον έβλεπα να πηγαίνει στην διαπραγματευση με τη Μερκελ να σωζοταν η χώρα και τίποτα άλλο στην ζωή μου

 8. avatar Nicktsallly

  Δεν ήταν και από τα πιο σοβαρά άτομα! Και δυστυχώς πολύ άθεος και βλάσφημος! Ας τον συγχωρέσει ο Θεό...

  1. avatar c77

   Μου εξηγείτε σας παρακαλώ το "πολύ άθεος"; Υπάρχει και "λίγο άθεος";

  2. avatar Μπερδεύεσαι αγορι μου!

   Άλλο σοβαρός και άλλο σοβαροφανής! Και μαλιστα πολύ καλύτερος από κάποιους άλλους δήθεν... και στα λέει αυτά ένας μπασμένος.
   Να είσαι σίγουρος ότι θα «κριθεί» από το θεο με αλλά δεδομένα και όχι τα «δικά μας» αν ανήκεις σε μας!!!

  3. avatar αλλιος….

   Την είπες τη μ@@@@@α σου....δεν άντεξες....δεν ειναι το timeing...

 9. avatar Vasbasil

  Ανθρωπος αληθινος.μεγαλειο ψυχης.καλο παραδεισο και καλη αναπαυση.η απωλεια του μας στεναχωρεσε ολους αριστερους καο δεξιους πιστους και απιστους θρησκευομενους και μη.ο τζιμης δεν περασε απαρατηρηρητος.αφησε το στιγμα του.ο Θεος να δινει δυναμη στην οικογενεια του

 10. avatar Χρηστος Σ

  Απλά τέλειος

 11. avatar jack

  iq ραδικιου

 12. avatar Giannoulis

  Καλο ταξιδι.Δεν εχεις τερι και δεν θα σε αντικαταστιση ποτε κανενας

 13. avatar Αφραγκος

  Ψυχούλα

 14. avatar ΝΟΤΛ

  Εξωφρενικος παπαρδελας και μπουρδας

  1. avatar ΒΟΤΛ

   Μάλλον έχουν ψεκάσει σήμερα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει