Ημέρα κατά της σχολικής βίας η 6η Μαρτίου

Εκστρατεία για την πρόληψη φαινομένων βίας στα σχολεία


ΕΛΛΑΔΑ
17:27
05/03/2012
Ημέρα κατά της σχολικής βίας η 6η Μαρτίου
5
loading

«Σε περιόδους κρίσης, καταγράφονται καθημερινά αλλαγές συμπεριφοράς. Κι αυτό αφορά στη βία μεταξύ των παιδιών στα σχολεία, αφορά στη σωματική, αλλά και την ψυχολογική βία που στιγματίζει έναν άνθρωπο για όλη του τη ζωή» είπε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Α. Διαμαντοπούλου, αλλά και εκπρόσωποι οργανώσεων και δικτύων, καθώς ξεκινά μια ολόκληρη σταυροφορία, για να προληφθούν, κυρίως, φαινόμενα βίας που παρατηρούνται στα σχολεία και τα οποία, τα τελευταία χρόνια, έχουν αυξηθεί, λόγω της κρίσης.

Το υπουργείο Παιδείας, άλλωστε, έχει αναλάβει σειρά δράσεων άμεσης παρέμβασης και κυρίως, πρόληψης, υλοποιώντας δράσεις κατά της βίας στα σχολεία. Σε αυτό το πλαίσιο, καθιερώνεται η 6η Μαρτίου ως «Ημέρα κατά της σχολικής βίας», ενώ αύριο, σε όλα τα σχολεία, θα παραχωρηθεί ένα δίωρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν οι μαθητές μικρής διάρκειας βίντεο, να ακούσουν ομιλίες και να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις για τα φαινόμενα βίας στα σχολεία.

Στις 11, αύριο το πρωί, στο υπουργείο Παιδείας θα γίνει διαδικτυακή συζήτηση με μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, από κρούσματα βίας στα σχολεία. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το «Δίκτυο για τη βία στα σχολεία».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar laros

  Ξυνει την πλατη της στην γκλιτσα του τσοπανη

 2. avatar Δημήτρης

  Αφού δεν έκανε αυτή την ημέρα μεσα στο καλοκαίρι, πάλι καλά να λέμε....

 3. avatar genia94

  Αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε τα βιβλία μας φέτος (Γ λυκείου)....συν τα έξοδα φροντιστηρίων...και η ''κ.α'' Διαμαντοπούλου ΠΟΥ ζει????

 4. avatar Stathis

  Είπα και γω... θα μοιράσουνε βιβλία....

 5. avatar teddy

  Θεέ μου! Αν θέλω να γίνουν εκλογές είναι για να μη την ξαναδώ σε θέση περίοπτη! Ασχολείται αυτός ο άνθρωπος με την παιδεία; Απο πότε; Εγώ νόμιζα πως ασχολείται με την προεκλογική εκστρατεία της! Εκτός βέβαια αν όλα αυτά είναι μέρος του "promotion".......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει