Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τι λέει ο Γιάννης Καλλιάνος


ΕΛΛΑΔΑ
14:06
19/10/2017
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
3
loading

Για σημαντική αλλαγή του καιρού από τη Δευτέρα κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι, ωστόσο περιμένουν να ξεκαθαρίσουν τα στοιχεία.

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει στο facebook ότι: «Μια άκρως εντυπωσιακή πορεία φαίνεται ότι θα ακολουθήσει ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, καθώς θα "γεννηθεί" την Κυριακή το πρωί στην βόρεια Ιταλία και μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ θα βρεθεί να καλύπτει τη χώρα μας, δίνοντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Όμως, κατά πόσο θα επαληθευτεί αυτή η μεσοπρόθεσμη πρόγνωση, είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες».

fbb

Για τον καιρό που επικρατεί στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, την υψηλή θερμοκρασία και την απουσία βροχών έδωσε εξηγήσεις ο Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως ανέφερε στο facebook στις 13 Οκτωβρίου: «O Αντικυκλώνας Εμποδισμού η αιτία της παρατεταμένης φθινοπωρινής ανομβρίας στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας![...]

Ενας αντικυκλώνας εμποδισμού (ένας στην ουσία αέρινος τοίχος- φρούριο) ή Ωμέγα μπλοκ όπως ονομάζεται διεθνώς λόγω του σχήματος που παίρνει στους προγνωστικούς χάρτες θυμίζοντας το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφάβητου, έχει στρογγυλοκαθήσει πάνω από την γηραιά ήπειρο εμποδίζοντας οποιαδήποτε αξιόλογη βροχοφόρα ατμοσφαιρική διαταραχή από τον Ατλαντικό να κινηθεί προς το εσωτερικό της ή και ανατολικότερα προς την περιοχή μας χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη προοπτική για κάποια αξιόλογη αλλαγή και στο άμεσο μέλλον.

Εμείς βρισκόμενοι στα νοτιοανατολικά κράσπεδά του το μόνο που λαμβάνουμε είναι τα κατά διαστήματα σχετικά ψυχρά ξεροβόρια από την ανατολική Ευρώπη».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Πανορμίτης

  Έχει δίκιο ο φίλος τα πάντα πρώτα είναι πνεύμα και μετά ύλη ποσό μάλλον ο άνθρωπος .ζουμε παράλληλα στον ορατό κόσμο και στον αόρατο.βλεπουμε κάθε μέρα τα φώτα που ανάβουν την αόρατη ενέργεια με το μάτι δεν τη βλέπουμε υπάρχει και δουλεύει τέλεια.ετσι είναι και η ψυχή μας εργάζεται στο αγαθό και όλα είναι ευλογημένα από το θεό εργάζεται στο πονηρό ο θεός έχει φύγει.και μετά έρχεται ο άλλος που δεν ξέρει αγάπη τη συνέχεια τη ζούμε.η κρίση είναι πνευματική οι πραγματική ορθόδοξη το ξέρουν αυτό χρόνια.εγω δεν είμαι ορθόδοξος θέλω όμως πολύ να γίνω μακάρι Θεέ μου .

 2. avatar Ουρανοδρόμος

  Παλιότερα, όταν έβρεχε μοσχοβολούσε ο τόπος από την οσμή του φυσικού όζοντος και καθάριζε η ατμόσφαιρα. Τώρα, μετά από βροχή βρωμοκοπάει ο τόπος σαν να βρίσκεσαι σε χημικό εργαστήριο. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με το χιόνι.

  Ειδικά ελικόπτερα και αεροπλάνα (Cloud seeding service) επιβλέπουν την προγραμματισμένη συμπύκνωση των αεροψεκασμών και όπου πάει να "ανοίξει" ο καιρός αμέσως σπεύδει ένα αεροπλάνο, ή ελικόπτερο να ... "μπαλώσει" την τρύπα, ή για να δώσει τις ακριβείς συντεταγμένες στο ... "Κέντρο Επιχειρήσεων" (HAARP) για το πού ξηλώθηκε το … ‘πουλόβερ’.

  ΦΥΣΙΚΑ για όλα αυτά υπάρχει και η πνευματική αιτία, η οποία είναι η αμετανοησία και η αποστασία μας, λόγω της οποίας ο Κύριος έχει πάρει τη Χάρη Του και επιτρέπει στον εχθρό να αλωνίζει ... On air

 3. avatar άντε

  επιτέλους να βρέξει !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει