Ο Θάνος Καλλίρης τελείωσε το λύκειο στη Λεόντειο. Σπούδασε πιάνο, κιθάρα και αρμονία δίπλα στον Κώστα Κλαββά. Άλλωστε, όταν ο πατέρας του είναι ο γνωστός κιθαρίστας, Τίτος Καλλίρης, σίγουρα θα ακολουθούσε τα χνάρια του. Έτσι, μόλις απολύθηκε από το στρατό κι αφού πέρασε από διάφορα γκρουπ με γνωστότερο τους «BIJOUX», δημιούργησε μαζί με το Βασίλη Δερτιλή τους «BANG».

Το 1987 εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη Γιουροβίζιον με το τραγούδι «Στοπ», καταλαμβάνοντας τη 10η θέση. Από εκείνη την περίοδο άρχισε μία θεαματική πορεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς παραγωγούς και ηχολήπτες της εποχής και κατάφερε ώστε το βιντεοκλίπ του τραγουδιού με τίτλο «Holding My heart» να γυριστεί στο Χόλυγουντ και έκανε με το συγκρότημα μία μίνι περιοδεία στην Ιαπωνία. Από το 1985 μέχρι τα μέσα του 1991, όταν οι «BANG» διαλύθηκαν, ένα τραγούδι τους και συγκεκριμένα το «You’re the one» μπήκε στο βρετανικό τοπ 75 και το προαναφερόμενο στο αμερικανικό HOT100.

Μετά το τέλος του συγκροτήματος ακολούθησε σόλο καριέρα και κατάφερε στο να του απονεμηθούν πολλοί χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι. Έχει γράψει τα περισσότερα από τα τραγούδια του και έχει κάνει και πολλές ενορχηστρώσεις. Το 1996 απέσπασε το βραβείο «ΠΟΠ ΚΟΡΝ» για την καλύτερη ερμηνεία στο τραγούδι «Το νου σου κύριε οδηγέ» και ένα χρόνο αργότερα κέρδισε το βραβείο του καλύτερου τραγουδιστή.

Έκανε ένα πέρασμα και από την τηλεόραση καθώς υπήρξε συμπαρουσιαστής με τη Ναταλία Γερμανού.

Σήμερα, ο Θάνος Καλλίρης, όπως αναφέρει στο newsbeast.gr, ετοιμάζει ένα μουσικοχορευτικό ρεμίξ του γνωστού τραγουδιού «Γιορτάζω» και βρίσκεται σε συμφωνίες για να δει αν θα συνεχίσει τις εμφανίσεις του σε γνωστό μαγαζί της Κηφισιάς. «Αυτή την περίοδο κάνω διάφορες εμφανίσεις και συζητώ για δουλειές», λέει χαρακτηριστικά.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο χώρος του, ο τραγουδιστής δεν θα εγκατέλειπε τη μουσική σε καμία περίπτωση. «Το μόνο σίγουρο, αν άρχιζα σήμερα την πορεία μου, ήταν ότι θα ήθελα να ασχοληθώ και πάλι με τη μουσική. Εάν δεν τα κατάφερνα, αυτό που θα ήθελα να κάνω, ήταν να γίνω σκηνοθέτης», αναφέρει.

Και συνεχίζει, λέγοντας ότι αν άρχιζε σήμερα να δουλεύει, η κατάσταση που θα αντιμετώπιζε, θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. «Αν άρχιζα σήμερα, θα ήταν πολύ άσχημα. Είναι δράμα η κατάσταση. Πάντως, με τη σοφία που έχω πια αποκτήσει, μπορώ να πω ότι θα άλλαζα μικρές λεπτομέρειες στη μέχρι τώρα πορεία μου. Κι αυτό το λέω εκ του ασφαλούς και εκ των υστέρων. Ξέρετε, όταν κάνουμε τα πρώτα μας βήματα, είμαστε άπειροι και γι’ αυτό κάνουμε πολλά λάθη».

Ο τραγουδιστής αναπολεί και τις στιγμές που έζησε στο τηλεοπτικό πλατό και παραδέχεται ότι θα ήθελε να κάνει ξανά τηλεόραση, χωρίς το «γυαλί» όμως να του είναι απαραίτητο.

«Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι την τηλεόραση. Όχι όμως σε βαθμό που να μου είναι απαραίτητη. Πιστεύω πάντως ότι μου ταιριάζει γιατί ήμουν άνετος και προσέφερα αρκετά σε αυτό που είχα κληθεί να κάνω. Αυτός είναι και ο λόγος που αν επέστρεφα, θα το έκανα με χαρά».

Ο Θάνος Καλλίρης όμως εκτός από επαγγελματίας μουσικός, έχει και φιλανθρωπική δραστηριότητα καθώς υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» και κάποια περίοδο μάλιστα ήταν και πρόεδρός του. «Εγώ με τον Κώστα Γιαννόπουλο κάναμε πράξη το Χαμόγελο. Όμως, έχουμε αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα με αποκορύφωμα αυτά που συνέβησαν την περσινή χρονιά. Ευτυχώς, καταφέραμε χάρη στη βοήθεια του κόσμου, να μην κλείσει καμία υπηρεσία του συλλόγου. Και τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά υπάρχει ακόμη η φιλανθρωπία», προσθέτει.

Πάντως, η κρίση δεν το έχει αφήσει ανεπηρέαστο καθώς, όπως αναφέρει, είναι πατέρας δύο παιδιών και βλέπει τα έσοδά του να μειώνονται διαρκώς και τα έξοδά του να αυξάνονται. «Όσο καλό κουμάντο κι αν έχεις κάνει, διανύουμε πάρα πολύ δύσκολες στιγμές. Αυτό είναι γεγονός», λέει χαρακτηριστικά.

Στον ελεύθερό του χρόνο ο τραγουδιστής πηγαίνει στον κινηματογράφο. Κι αυτή είναι η αγαπημένη του δραστηριότητα πέρα από τη μουσική φυσικά. Και επειδή είναι λάτρης της, παρά την κρίση που περνά το επάγγελμά του, δεν θα έλεγε ποτέ σε νέους καλλιτέχνες που διαθέτουν ταλέντο να την εγκαταλείψουν. «Δεν περνά μόνο ο χώρος μας δύσκολα. Όλα τα επαγγέλματα αντιμετωπίζουν προβλήματα. Καλό είναι όσοι έχουν ταλέντο να το παλέψουν», καταλήγει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».