Επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα στο κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από την πρεσβεία και πέταξαν χειροβομβίδα, που εξερράγη, τραυματίζοντας τον αστυνομικό που υπήρχε στο σημείο για τη φύλαξη του κτηρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 04:45 στο νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει την γαλλική διπλωματική αποστολή, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7, ακριβώς απέναντι από την είσοδο του ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου και εκεί υπάρχει μόνιμη και μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν προς τα Εξάρχεια.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας με ισχυρές δυνάμεις να αποκλείουν την περιοχή, από το ύψος της οδού Σέκερη στην Βασιλίσσης Σοφίας και από το ύψος της οδού Κανάρη στην Ακαδημίας.

glaiskdapero1 glaiskdapero2 glaiskdapero3 glaiskdapero4 glaiskdapero6 glaiskdapero7 glaiskdapero5 glaiskdapero8 glaiskdapero9 glaiskdapero10 glaiskdapero11 glaiskdapero12 glaiskdapero13

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος