Αδειάζουν σταδιακά οι άτυποι καταυλισμοί μεταναστών στους Ευζώνους

Αναχώρησαν ήδη πέντε λεωφορεία


ΕΛΛΑΔΑ
12:14
14/06/2016
Αδειάζουν σταδιακά οι άτυποι καταυλισμοί μεταναστών στους Ευζώνους
loading

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση των δύο εναπομεινάντων άτυπων καταυλισμών στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης, στο ξενοδοχείο που βρίσκεται στη στροφή για Ευζώνους και στο βενζινάδικο, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Ήδη από τους καταυλισμούς έχουν αναχωρήσει συνολικά πέντε λεωφορεία. Το πρώτο έφυγε γύρω στις 08:30 από το βενζινάδικο με 49 άτομα (Μαροκινούς, Αλγερινούς και Πακιστανούς) και προορισμό το Βαγιοχώρι. Πριν από λίγο αναχώρησαν από το ξενοδοχείο τέσσερα λεωφορεία, με 98 Σύρους και προορισμό το Κορδελιό, και 161 Αφγανούς με προορισμό τα Οινόφυτα.

Για τις ανάγκες της επιχείρησης, κλειστή είναι η ΠΑΘΕ Αθηνών - Ευζώνων, από τη γέφυρα του Πολυκάστρου μέχρι το ύψος του χωριού Ευζώνων. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της επαρχιακής οδού Αξιούπολης - Ειδομένης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες απομακρύνθηκαν από τον άτυπο καταυλισμό στο βενζινάδικο, στην ΠΑΘΕ Πολυκάστρου, 1.158 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ (58 Ιρακινοί και οι υπόλοιποι Σύροι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας, στα Βασιλικά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει