Καταστράφηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2011, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, εκατοντάδες ρολόγια, ζώνες, τσάντες και πορτοφόλια, όλα προϊόντα «μαϊμού», που κατασχέθηκαν την Πέμπτη, από τη Δημοτική Αστυνομία.

Τα κατασχεθέντα προϊόντα, απομιμήσεις από πανάκριβες μάρκες ρολογιών πολυτελείας (όπως Rolex, Guess, Dolce Gabbana, Omega κλπ), καθώς και από επώνυμες μάρκες από πορτοφόλια, ζώνες και τσάντες (όπως Armani, Gucci, Louis Vuitton κλπ), είχαν μεταφερθεί στον σπαστήρα του Δήμου Θεσσαλονίκης (στην περιοχή του Ωραιοκάστρου) μετά από την επιτυχή επιχείρηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Έπειτα από πολυήμερη έρευνα, συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών, χθες (Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου) στις 12.00, εντοπίστηκε από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας σε αποθηκευτικό χώρο στο κέντρο της πόλης, στην οδό Ενωτικών 8, ο πλούσιος «θησαυρός» των προϊόντων απομίμησης, που όπως προέκυψε προορίζονταν για διάθεση από μικροπωλητές στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, μετά από αιφνιδιαστική έρευνα που διενεργήθηκε από την Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη συγκεκριμένη αποθήκη, 784 ρολόγια, 248 ζώνες, 372 τσάντες και 1017 πορτοφόλια.