Ανοίγουν σήμερα για την προσευχή χιλιάδων μουσουλμάνων της Αττικής το Ολυμπιακό Στάδιο και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Προκειμένου να σταματήσουν οι δημόσιες προσευχές, που στο παρελθόν πυροδότησαν ένταση, και να μην  επαναληφθούν τα φαινόμενα του περασμένου Αυγούστου όταν σε όλη τη χώρα χιλιάδες μουσουλμάνοι κατέκλυσαν κεντρικά σημεία της Αθήνας και άλλων πόλεων και προσευχήθηκαν με το βλέμμα στραμμένο στη Μέκκα, οι δύο χώροι υποδέχονται σήμερα τους μουσουλμάνους της πόλης.

Η προσευχή στο ΟΑΚΑ θα γίνει σε όλες τις γλώσσες. «Όλοι οι μουσουλμάνοι προσευχόμαστε αρχικά στα αραβικά και στη συνέχεια ο λόγος της προσευχής θα γίνει στη γλώσσα του καθενός» είχε δηλώσει τον Ιούλιο ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδος Ναίμ Ελγνατούρ, ο οποίος κατάγεται από την Αίγυπτο και μετανάστευσε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1970.

Οι Πακιστανοί της Αττικής είχαν προσευχηθεί και πέρσι στο ΣΕΦ και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πακιστάν – Ελλάδος Τζαμίλ Σαγιάντ είχε εκφράσει την κάθετη διαφωνία του στις δημόσιες προσευχές. «Είμαι 42 χρόνια στην Ελλάδα αυτό που θέλουμε είναι να προσευχόμαστε. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να προκαλούμε τους ανθρώπους με τους οποίους συμβιώνουμε», είχε πει.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο