«Το να γίνει το τζαμί είναι θέμα πολιτισμού, η Ελλάδα είναι η μόνη πρωτεύουσα που δεν έχει», είπε ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ, μιλώντας για τη σημερινή ομαδική προσευχή που διοργανώνεται από μουσουλμάνους σε 11 σημεία σε όλη την Αθήνα.

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το τζαμί πρέπει να γίνει με ελληνικά λεφτά ούτως ώστε να ελέγχεται από το ελληνικό κράτος και να απευθύνεται τόσο στους Έλληνες μουσουλμάνους όσο και τους ξένους.

Ο κ. Ελγαντούρ εκτίμησε πως με βάση τις άδειες παραμονής είναι περίπου 700.000 οι ξένοι μουσουλμάνοι στην Αττική ενώ σ’ αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι Έλληνες.

Περνούν κάποιοι και μας λένε πως δεν είμαστε Έλληνες, πρόσθεσε και τόνισε: «Είμαστε Έλληνες, έχουμε ορκιστεί στη σημαία, έχουμε υπηρετήσει». 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο έντασης λόγω της προσευχής, όπως το σκηνικό που επικρατεί από νωρίς το πρωί στην πλατεία Αττικής, ο κ. Ελγαντούρ δηλώνει: «Δεν θα αφήσουμε επεισόδια να αμαυρώσουν την εικόνα της Ελλάδας στον μουσουλμανικό και τον αραβικό. Η Ελλάδα δείχνει πάντα πολιτισμό και αγάπη και οι Έλληνες έζησαν στο εξωτερικό αγαπημένοι με όλους τους λαούς».