Έξω πάμε καλύτερα… Θετικά μηνύματα για το τουριστικό ρεύμα από τη Δανία προς την Κρήτη έστειλε η τουριστική έκθεση FERIE FOR ALLE, που διεξήχθη στο Herning της Δανίας από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου. Η προσέλευση των επισκεπτών στην έκθεση κινήθηκε στα περσινά επίπεδα, και έφτασε στους 62.000 περίπου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων είχε φέτος την ευθύνη της διοργάνωσης του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο στεγάστηκε εντός του εκθεσιακού χώρου του ΕΟΤ, σε πολύ καλή θέση κοντά στην είσοδο και τον κεντρικό διάδρομο. Το γεγονός αυτό συνέβαλε στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που πέρασαν. Η δε προσφορά άφθονων κρητικών παραδοσιακών κερασμάτων, που είχε συμπεριληφθεί στο φυλλάδιο με τις προγραμματισμένες δραστηριότητες του περίπτερου της Περιφέρειας Κρήτης, λειτούργησε ως επιπλέον κίνητρο προσέλκυσης επισκεπτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αρκετοί από τους επισκέπτες που επισκέφθηκαν το περίπτερό της Κρήτης είχαν ήδη κλείσει τις διακοπές τους στο νησί, ενώ αρκετοί άλλοι είχαν αποφασίσει σε μεγάλο βαθμό ότι θέλουν να επισκεφθούν την Κρήτη. Οι επισκέπτες ζήτησαν πληροφορίες σχετικά με τις φυσικές ομορφιές του νησιού, τα ορειβατικά μονοπάτια, το Ε4, τις παραλίες και τις διαδρομές με αυτοκίνητο από την μια άκρη του νησιού έως την άλλη. Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον τους και για άλλες μορφές τουρισμού όπως, ο αθλητικός, καταδυτικός, ποδηλατικός τουρισμός, και ο τουρισμός με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα