Υπό κατάληψη η διοίκηση του ΑΠΘ

Διαμαρτυρία για τη μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας 14 εργολαβικών υπαλλήλων


ΕΛΛΑΔΑ
10:48
02/03/2016
Υπό κατάληψη η διοίκηση του ΑΠΘ
3
loading

Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποιούν από το πρωί μέλη φοιτητικών συλλόγων από τις Σχολές και τα Τμήματα Νομικής, Ιατρικής, Χημείας και Φιλολογίας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη ανανέωση των συμβάσεων εργασίας 14 εργολαβικών υπαλλήλων του Ιδρύματος.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΑΠΘ ότι «με το πρόσχημα της υποχρηματοδότησης συνυπογράφει επανειλημμένα την υποστελέχωση του Πανεπιστημίου, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τη μνημονιακή πολιτική μέσα στα πανεπιστήμια». Καταδικάζουν, εξάλλου, τη συμμετοχή της στον Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο για την Παιδεία, διότι, όπως αναφέρουν, «ο πρωταγωνιστικός ρόλος που παίζει η πρυτανεία σε αυτή την διαδικασία την καθιστά υπεύθυνη για τις αναδιαρθρώσεις, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα στο Πανεπιστήμιο, στις οποίες συγκαταλέγονται τα δίδακτρα, το σπάσιμο του ενιαίου κύκλου σπουδών, η αφαίρεση επαγγελματικών δικαιωμάτων από τα πτυχία, οι συγχωνεύσεις τμημάτων».

Υπενθυμίζεται ότι οι πρυτανικές Αρχές έχουν διευκρινίσει πως δεν έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης στο θέμα των συμβάσεων, καθώς στις εργολαβίες ο αριθμός των απασχολουμένων καθορίζεται αυστηρά και μόνο από το αρμόδιο υπουργείο.

Σε απόφαση που έλαβε -στην προ ημερών συνεδρίασή του- ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ΑΠΘ (ΕΣΔΕΠ - ΑΠΘ), καλεί τις πρυτανικές Αρχές να προβούν σε μια αναλυτική ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας, για τον αριθμό και το αντικείμενο των εργολαβιών, για το κόστος τους, για τα άτομα που απασχολούν και για την προβλεπόμενη εξέλιξή τους με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ προτείνει να εντείνουν την άσκηση πίεσης στο Υπουργείο για την οριστική επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούν οι εργολαβίες. Η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ αναμένεται να λήξει το μεσημέρι.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Serapis

  Aκαδημαϊκό το πρόβλημα και γι αυτό η χρήση του ασύλου ιδεών!
  Οι αναρχοφράμπαλοι καταληψίες χρειάζονται Α Σ Υ Λ Ο και μπλούζες χωρίς μανίκια. Επιτέλους .

 2. avatar Δημητριος Κρυσταλλης

  Στην χώρα αυτή , της φαιδράς πορτοκαλέας, τα βλέπεισ όλα τα ακούς όλα. Τίποτα πλέον δεν εκπλήσει και κανέναν.

 3. avatar ΔΣΕ

  Η μόνη ελπίδα είναι η πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, σωτήρες δεν υπάρχουν...
  ....οι αγώνες δεν είναι μιας στιγμής, είναι συνεχόμενοι απέναντι σε μια αντιλαϊκή πολιτική....αν κλείσει η πρώτη αξιολόγηση όπως θέλουν κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κουαρτέτο, βιομήχανοι και τράπεζες, σημαίνει ότι η Κοινωνική Ασφάλιση τελείωσε και επιπλέον φορολογικά μέτρα....δεν είναι προς το συμφέρον του λαού η υλοποίηση αυτής της πολιτικής που εξυπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. https://www.youtube.com/watch?v=8quek93bWqs

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει