Η Μιρέλα Μανιάνι είναι μία από τις σπουδαιότερες ακοντίστριες όλων των εποχών. Με το νέο τύπο ακοντίου που χρησιμοποιείται τα τελευταία έντεκα χρόνια, έχει πετύχει επίδοση 67,51μ. που αποτελεί την 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο, την 3η στην Ευρώπη και την καλύτερη στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε στο Δυρράχιο της Αλβανίας και απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα όταν παντρεύτηκε τον αρσιβαρίστα Γιώργο Τζελίλη.

Συμμετείχε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 1997 στην Αθήνα και πήρε την 11η θέση. Η πρώτη της πολύ μεγάλη επιτυχία ήρθε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 1999 στη Σεβίλλη, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με το ακόντιό της να φτάνει τα 67,51 μ. και εκείνη να κάνει δύο φορές στον αγώνα πανελλήνιο ρεκόρ.

Το 2004, στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και παρά τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς, με τη στήριξη του κόσμου, ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο για μία ακόμη φορά.

Σήμερα, όμως, η ξανθιά ακοντίστρια έχει αφήσει (για λίγο) τον αθλητισμό προκειμένου να μεγαλώσει την κόρη, που είναι σχεδόν δύο μηνών. Για εκείνη είναι το πρώτο παιδί αν και έχει υπάρξει στο παρελθόν δύο φορές παντρεμένη (με τον Γιάννη Τζελίλη και τον Γιάννη Σκουτέλα) ενώ ο σύντροφός της είναι ήδη πατέρας δύο παιδιών που απέκτησε από τον πρώτο του γάμο.

«Με τον Γιάννη προσέχουμε πάρα πολύ το παιδί. Δεν μου μένει χρόνος να κάνω πολλά. Το μυαλό μου είναι διαρκώς στη μπέμπα μου» αναφέρει η Μιρέλα Μανιάνι στο newsbeast.gr.

Όπως λέει χαρακτηριστικά μάλιστα, σκέφτονται μαζί με το Γιάννη Γιαννούλη να βαφτίσουν το μωρό τους και να παντρευτούν το επόμενο καλοκαίρι για να έχει μεγαλώσει η μικρή. «Θα την ονομάσουμε Μαρία. Θα πάρει το όνομα της μητέρας του Γιάννη» επισημαίνει.

Πάντως, όνειρό της είναι μόλις μεγαλώσει η κόρη της, να αρχίσει τις προπονήσεις για μικρούς αγώνες και να είναι το παιδί της στις κερκίδες για να την καμαρώνει. Άλλωστε, το μόνο που μπορεί να κάνει αυτή την περίοδο, όπως παραδέχεται, είναι να πάει μόνο για ένα περπάτημα, κοντά στο σπίτι τους στη Βουλιαγμένη, όταν κοιμάται το μωρό της.

Διαβάστε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».