Το νέο λιμενάρχη Θεσσαλονίκης Αρκάδιο Ψαλλίδα δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο περιφερειάρχης ευχήθηκε στο νέο λιμενάρχη καλή επιτυχία και συζήτησε διεξοδικά μαζί του για την εμπορική και επιβατική σπουδαιότητα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του ηγετικού του ρόλου στα Βαλκάνια και στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο κ. Ψωμιάδης έθιξε επίσης το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με νησιώτικους προορισμούς του Αιγαίου και υπογράμμισε ότι «η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα χρειάζονται και απαιτούν ακτοπλοϊκές συνδέσεις ανάλογες με του Πειραιά, με ταχύπλοα και καινούρια σκάφη».

«Πρέπει να φυσήξει αέρας ανανέωσης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μείναμε πίσω. Πρέπει ενωμένοι να δώσουμε ώθηση να φύγει το λιμάνι μπροστά», σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρόεδρος του ΟΛΘ Στέλιο Αγγελούδη για την περαιτέρω αξιοποίηση της δυναμικής του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ψωμιάδης έθεσε το θέμα της παροχής κάθε δυνατής βοήθειας προς τους αλιείς του Θερμαϊκού, ενώ αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου του Θερμαϊκού Κόλπου και τη δημιουργία υποδομών για τον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του Θερμαϊκού για αλιευτικές, τουριστικές, ναυτιλιακές και ναυταθλητικές δραστηριότητες.

Από την πλευρά του ο νέος λιμενάρχης Θεσσαλονίκης Αρκάδιος Ψαλλίδας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την έμπρακτη υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην αναβάθμιση του ρόλου του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και στην προώθηση των ζητημάτων που αφορούν στη βελτίωση και στην επέκταση των υποδομών του.