Υπό το φόβο επεισοδίων, συνεργεία του δήμου Αθηναίων τσιμεντώνουν τα δέντρα στην πλατεία Συντάγματος. «Υπήρχαν λάκκοι με κυβόλιθους. Στις διαδηλώσεις κάποιοι τους είχαν σπάσει και έπαιζαν πετροπόλεμο με αστυνομικές δυνάμεις. Αυτή η κατάσταση έπρεπε να αλλάξει» λέει στο newsbeast.gr ο αντιδήμαρχος Αθηναίων στον τομέα Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Άγγελος Αντωνόπουλος.

Ο κ. Αντωνόπουλος μάλιστα επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα σε αυτά τα κενά συσσωρεύονταν τόνοι σκουπιδιών με αποτέλεσμα η πλατεία Συντάγματος να φαίνεται πολύ βρώμικη. «Δεν πήγαινε άλλο. Έπρεπε να σταματήσει αυτό το χάλι με τα σκουπίδια».

Το μόνο σίγουρο πάντως, όπως ξεκαθαρίζει, είναι ότι δεν θα φύγουν σε καμία περίπτωση τα δέντρα από την κεντρικότερη πλατεία της πρωτεύουσας. «Μόνο τα ξερά θα κοπούν, εάν φυσικά υπάρχουν. Τα οποία θα αντικατασταθούν άμεσα».

Πάντως, ο κ. Αντωνόπουλος ξεκαθαρίζει ότι «δεν τσιμεντάρονται τα δέντρα στο Σύνταγμα. Όπως μας έχουν ενημερώσει οι αρμόδιοι από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν την ευθύνη των έργων στο Σύνταγμα, στη θέση των αποσπασμένων κατά τις διαδηλώσεις, μαρμάρινων κυβόλιθων, αλλά και των μη αποσπασμένων, δεν τοποθετείται τσιμέντο. Τοποθετείται φυσικός σταθεροποιητής εδάφους απορροφητικός, περιβαλλοντικά συμβατός, χωρίς να μεταβάλει την οικολογική ποιότητα του εδάφους και που αποτελείται από οξείδια και αδρανείς πολυμερικές ίνες. Αυτό το υλικό, επιτρέπει στο νερό, να εισχωρεί στις ρίζες των δέντρων και δεν εμποδίζει την ανάπτυξή τους, ούτε προκαλεί πρόβλημα στα δέντρα ή σε άλλους ζώντες οργανισμούς, όπως μας διαβεβαίωσαν οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Πρασίνου. Γύρω από τον κορμό των δέντρων παραμένει μεγάλος λάκκος. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, όλοι αυτοί οι λάκκοι, θα συμπληρωθούν με χώμα».