Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και ο γενικος γραμματέας κ. Λιακόπουλος, με αφορμή την πρόσφατη δολιοφθορά που κατέληξε σε ολοσχερές κάψιμο δύο μηχανημάτων της εργοληπτικής εταιρείας που κατασκευάζει το έργο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στο Βραγόνι Κερατέας, δηλώνει ότι τέτοιες ενέργειες διαιωνίζουν το κλίμα αντιπαράθεσης και δυναμιτίζουν τις προσπάθειες διαλόγου και αποκλιμάκωσης της έντασης που η κυβέρνηση επιδιώκει.

Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να φύγουν τα ΜΑΤ από την περιοχή ποτέ και επιδιώκουν τη συνέχιση του «κλεφτοπόλεμου». Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής σημειώνει ότι με ευθύνη των αντιδρώντων και του Δήμου Λαυρεωτικής, η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση για το έργο, ύψους σχεδόν 12 εκ. ευρώ αλλά και να πληρωθούν σημαντικά ποσά για δημοσιονομικές διορθώσεις. Επιπλέον, σε μια εποχή βαριάς οικονομικής κρίσης, από τη δράση ακραίων στοιχείων και το ελληνικό Δημόσιο θα επιβαρυνθεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αποζημιώσεις.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους ότι, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία που προωθούν άμεσα ειδική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, θα κάνει ό,τι απαιτείται για να εξασφαλιστεί ότι σε περίπτωση απένταξης του έργου το συνολικό ποσό επιβάρυνσης του Δημοσίου από τις δολιοφθορές, τη δημοσιονομική διόρθωση, καθώς και κάθε άλλο κόστος που θα προκύψει (αποζημιώσεις εργοληπτών, απαλλοτριώσεις κλπ) θα καταλογιστεί στο Δήμο Λαυρεωτικής και θα παρακρατηθεί από τους ΚΑΠ του 2011 και 2012. Τέλος, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δηλώνει ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να αποτραπεί η απένταξή και να εξασφαλιστεί η ομαλή και ταχεία υλοποίηση του έργου.

πηγή: otanews