Πιέζουν οι εισαγγελικές αρχές τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών να αποσαφηνίσει τις προθέσεις και τη στάση που θα κρατήσουν οι πανεπιστημιακές αρχές για τους μετανάστες που έχουν καταλύσει στη Νομική.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάφου Ιωάννης Τέντες έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο να καλέσει επειγόντως τον κ. Θεοδόση Πελεγρίνη στην εισαγγελία προκειμένου να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του.

Ο κ. Σακελλάκος, κατ’ εντολή του κ. Τέντε, θα ζητήσει από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών να ξεκαθαρίσει εάν προτίθεται ή όχι να συγκαλέσει άμεσα το Πρυτανικό Συμβούλιο για το ζήτημα της κατάληψης και αν θα ζητήσει επέμβαση για την εκκένωση του χώρου της Νομικής.

Μάλιστα, θα επισημανθεί στον κ. Πελεγρίνη ότι ο χώρος, ο οποίος έχει καταληφθεί από τους μετανάστες, είναι υπό επισκευή και δεν πραγματοποιούνται μαθήματα, με συνέπεια να μην τίθεται θέμα πανεπιστημιακού ασύλου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών τα τονίσει επιπλέον τις τυχόν ευθύνες, που έχει ο ίδιος πρύτανης, όπως και αυτές που έχουν οι υπεύθυνοι για το πανεπιστημιακό άσυλο συνάδελφοί του.