Σε κατάληψη των Πολεοδομικών Γραφείων στην Τρίπολη, τη Σπάρτη, την Καλαμάτα, το Ναύπλιο και την Κόρινθο θα προχωρήσουν αύριο οι μηχανικοί της Πελοποννήσου, με την συμμετοχή της ΕΜΔΥΔΑΣ, των επιστημονικών συλλόγων και των συλλόγων ελευθέρων επαγγελματιών ανά νομό της Περιφέρειας.

Για την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, οι μηχανικοί προγραμματίζουν και κατάληψη των γραφείων του ΤΣΜΕΔΕ της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Το παράρτημα Πελοποννήσου του ΤΕΕ επισημαίνει την αναγκαιότητα ύπαρξης του κώδικα ελάχιστων αμοιβών των μηχανικών, ως το μόνο μέσο διασφάλισης του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος.

Σκοπός της κινητοποίησης, όπως σημειώνει το ΤΕΕ, είναι «η ανυπαρξία μηχανισμών ελέγχου, των συνθηκών της άσκησης του επαγγέλματος, της ελλιπούς στελέχωσης, της ανεπάρκειας υλικοτεχνικής υποδομής των υπηρεσιών, δεδομένα τα οποία γεννούν αδιαφάνεια και θίγουν τους διπλωματούχους μηχανικούς και τους πολίτες’» κι όσον αφορά την κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ στόχο έχει την ανάδειξη των τριτοκοσμικών καταστάσεων λειτουργία του ταμείου.