Να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα διεθνές συμπόσιο του βρετανικού πολιτικού φόρουμ «Wilton Park», με θέμα τη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση συμφώνησαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Λονδίνο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο Βρεττανός υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Φράνσις Μουντ.

Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο το ελληνικό πρόγραμμα «Διαύγεια» στη Δημόσια Διοίκηση, καθώς αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί και από βρετανικής πλευράς. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Ραγκούσης «η Αγγλία και η Ελλάδα είναι σήμερα οι μόνες χώρες παγκοσμίως που αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες στα θέματα της διαφάνειας του κράτους».

Την Τρίτη ο κ. Ραγκούσης θα επισκεφθεί το «Wilton Park», ένα αναγνωρισμένο διεθνές πολιτικό φόρουμ, συνεργάζεται με το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών και συζητούνται απόψεις και προβληματισμοί σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα.

Πηγή: aftodioikisi.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.