Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1.050 γρ. ζάχαρη μαζί με μία κουταλιά νερό και ξεκινάμε να ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν ετοιμάζουμε χαλβά με ταχίνι χρειάζεται προσοχή στα γραμμάρια των υλικών.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τρία κουταλάκια της σούπας γλυκόζη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα συνεχώς για να ετοιμάσουμε το μείγμα της καραμέλας.
  3. Η καραμέλα είναι έτοιμη, όταν πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Δε σταματάμε στιγμή να ανακατεύουμε γιατί μπορεί να κολλήσει η ζάχαρη στην κατσαρόλα.
  4. Σε μία μπασίνα έχουμε ρίξει 1.850 γρ. ταχίνι. Προσθέτουμε λίγη βανίλια και όσα καβαρουρδισμένα αμύγδαλα θέλουμε. Αυτό το στάδιο το ετοιμάζουμε λίγο πριν ολοκληρωθεί το μείγμα της καραμέλας.
  5. Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη ξεκινά το πιο σημαντικό βήμα. Φορώντας το ειδικό γάντι, προσθέτουμε με προσοχή (γιατί η καραμέλα είναι σε υψηλή θερμοκρασία) την καραμέλα στο μείγμα με το ταχίνι.
  6. Το μείγμα της καραμέλας το προσθέτουμε σταδιακά και όχι όλο με την πρώτη απόπειρα. Ρίχνουμε το μείγμα καραμέλας σε τρεις ή περισσότερες διαδοχικές φάσεις, ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Όταν έχουμε ολοκληρώσει την προσθήκη της καραμέλας στο μείγμα με το ταχίνι, ανακατεύουμε κυκλικά μέχρι τα δύο μείγματα να ενωθούν και όλα τα υλικά του χαλβά να ενωθούν και να «σφίξουν».
  8. Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος όταν όλα τα υλικά έχουν ομοιογενοποιηθεί και όταν τον σηκώνουμε τα υλικά του χαλβά με ταχίνι δεν σκορπίζονται. Πρέπει όλα τα υλικά να είναι ενωμένα και σε στερεή μορφή.
  9. Ρίχνουμε τον χαλβά σε ένα μπολ ή σε οποιοδήποτε σκεύος της αρεσκείας μας. Σ΄ αυτό το στάδιο δίνουμε στο χαλβά το σχήμα που επιθυμούμε. Μπορούμε επίσης στη βάση να προσθέσουμε αμύγδαλα.