Υλικά

  • Για τα ρολά
  • 4 φέτες μοσχάρι (175 γραμμάρια) από κιλότο ή στρογγυλό κομμένο λεπτό σαν σνίτσελ
  • 4 αυγά βρασμένα για 5 λεπτά
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • αλάτι ,πιπέρι
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 250 ml ζωμό λαχανικών
  • 500 ml κόκκινο κρασί
  • 2-3 κ.γ κορνφλάουρ
  • λίγο λαδί
  • Για τα κνούντελ πατάτας
  • 1kg πατάτες βρασμένες με το φλούδι
  • 250gr κορν φλαουερ
  • 250ml γάλα ζεστό, αλάτι μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Απλώνουμε τις φέτες μοσχαριού, αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με τη μουστάρδα.
  2. Τοποθετούμε ένα κλαράκι δεντρολίβανο, το αυγό, ρολάρουμε σφιχτά και δένουμε με σπόγγο η πιάνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
  3. Σε βαθιά κατσαρόλα θωρακίζουμε τα ρολά μέχρι να πάρουν καστανό χρώμα. Αφαιρούμε τα ρολά από την κατσαρόλα για λίγο.
  4. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι το σκόρδο, ξαναβάζουμε τα ρολά και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Σε 2-3 λεπτά προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το ζωμό, το αφήνουμε να πάρει μια δυνατή βράση.
  6. Τελειώνουμε το φαγητό στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 90 λεπτά. Τέλος δένουμε τη σάλτσα .
  7. Για τα κνούντελ πατάτας
  8. Βράζουμε τις πατάτες με το φλούδι και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδιζουμε, τις περνάμε από το μύλο λαχανικών ή presse puree.
  9. Αλατίζουμε προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το κορνφλάουρ το ζεστό γάλα και ζυμώνουμε μεγάλα μπαλάκια.
  10. Βράζουμε για 10 λεπτά.