Ο απαράβατος κανόνας για το ψήσιμο του κρέατος που οι περισσότεροι αγνοούν

Το λένε όλοι οι σεφ και το προτείνει κάθε έμπειρος ψήστης


ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΕΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
8:52
28/01/2020
5
loading

To μπάρμπεκιου είναι η αλήθεια πως έχει πολλά μυστικά, κάποια πράγματα παραμένουν ωστόσο αναλλοίωτα και συμφωνούν όλοι.

Και το κοινότερο από αυτά, πως στεγνώνουμε πάντα το κρέας πριν το ρίξουμε στη φωτιά ή το βάλουμε στον φούρνο με χάρτινη πετσέτα.

Όταν προσπαθούμε να μαγειρέψουμε ένα κρέας που είναι ακόμα υγρό, δεν θα γίνει σωστά, καθώς θερμότητα και υγρασία δημιουργούν ατμό και δεν αφήνουν το κρέας να ψηθεί όπως πρέπει.

Ο κανόνας ισχύει για κάθε τύπο ψησίματος, από θράκα και φούρνο μέχρι και τηγάνι. Η ενέργεια που ξοδεύεται για να βράσουν και να εξατμιστούν τα υγρά ρίχνει τη θερμοκρασία, κάνοντας ταυτοχρόνως άνοστο το ψητό, καθώς κατά τα πρώτα λεπτά βράζει ουσιαστικά στα ζουμιά του, το νερό και το αίμα.

Το στεγνώνουμε λοιπόν υποχρεωτικά πριν το ψήσιμο με χαρτί κουζίνας, είτε το μαρινάρουμε είτε όχι.

Μας το λέει ο σεφ και τηλεοπτική διασημότητα Valentine Warner, μας το λέει ο «γκουρού» του μπάρμπεκιου Myron Mixon στο βιβλίο του «Everyday Barbecue», ο John Shelton Reed στο «Holy Smoke», ο Aaron Franklin στο «Franklin Barbecue» και τόσοι μα τόσοι ακόμα γνώστες του κρέατος…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
  1. avatar tzefri

    ζητω το πασοκ

  2. avatar ΕΛΛΗΝΑΣ “ΕΙΔΙΚΟΣ” ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

    αν αντι για χαρτι βαλουμε φετες κρεμμυδιου πριν το ψησουμε και το αφησουμε λιγη ωρα τοτε το αποτελεσμα θα μας δικαιωσει επισης

  3. avatar Λιγότερο περίεργος

    ο καπνός από τα κάρβουνα δεν σε προβλημάτισε;

  4. avatar Περίεργος πολύ

    Τα χημικά του χαρτιού κουζίνας δε μας είπαν τι γίνονται...

    1. avatar Περίεργος.

      Υποθέτω οτι δεν χρησιμοποιείς ουτε χαρτί υγείας (;).

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει