Οι βραδιές με αγώνα, είναι φοβερή αφορμή να βρεθείς με τους φίλους και την οικογένειά σου. Ωστόσο, αυτές οι συγκεντρώσεις συχνά περιλαμβάνουν μια πληθώρα ανθυγιεινών σνακ που μπορεί να σε παρασύρουν σε διατροφικές επιλογές που δε θες πραγματικά Αλλά μη φοβάσαι!

Μπορείς ακόμα να απολαμβάνεις νόστιμες λιχουδιές χωρίς να σκέφτεσαι θερμίδες, να έχεις ενοχές ή να θέτεις σε κίνδυνο την υγεία σου.

Ψημένα τσιπς λαχανικών

Μια αντικατάσταση των κλασικών τσιπς είναι τα σπιτικά ψητά πατατάκια λαχανικών. Κόψε σε λεπτές φέτες γλυκοπατάτες, κολοκυθάκια ή παντζάρια, βάλε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και πασπάλισε τα με λίγο αλάτι και πάπρικα. Ψήσε μέχρι να γίνουν τραγανά και θα έχεις έτοιμη μια απολαυστική επιλογή πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κλασικά πατατάκια.

Γκουακαμόλε και λαχανικά σε φέτες

Το γουακαμόλε είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ντιπ και συνδυάζεται τέλεια με μια ποικιλία φρέσκων, τραγανών λαχανικών. Ετοίμασε ένα κρεμώδες γουακαμόλε με αβοκάντο, χυμό λάιμ, ντομάτες σε κύβους και κόλιανδρο. Σέρβιρε με φέτες πιπεριάς, καρότα, αγγούρια και σέλινο για μια πολύχρωμη και θρεπτική επιλογή σνακ.

Ποπ κορν στον αέρα

Αντί για ποπ κορν με βούτυρο ή λάδι, επίλεξε να φτιάξεις ποπ κορν που έχει σκάσει στον αέρα. Είναι ένα σνακ που έχει λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Πασπάλισε με λίγη διατροφική μαγιά, μια πρέζα αλάτι ή το αγαπημένο σου μπαχαρικό για επιπλέον γεύση.

Ντιπ γιαουρτιού με τσιπς πίτας

Μπορείς να αναμίξεις γιαούρτι με άνιθο και μαϊντανο και λίγο σκόρδο για ένα ντιπ γεμάτο πρωτεΐνη. Πάρε και μερικές τορτίγιες ή αραβικές πίτες, τις οποίες θα κόψεις σε μικρά τριγωνάκια και θα πασπαλίσεις με αλάτι, πάπρικα και λίγο ελαιόλαδο, και θα τις ψήσεις στον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.

Μπουκιές ριζογκοφρέτας

Οι γλυκές επιλογές δεν γίνεται να λείπουν από τη βραδιά σου. Βάλε πάνω σε ρυζογκοφρέτες βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σου, μπανάνες σε φέτες και λίγο μέλι ή σταγόνες σοκολάτας για μια απολαυστική και δυναμωτική λιχουδιά.

Γρανίτες φρούτων

Για το σνακ αυτό θα χρειαστείς φόρμες για γρανίτες, που μπορείς να βρεις πολύ εύκολα στο εμπόριο. Βάλε το φρούτο της επιλογής σου στο μπλέντερ ύστερα στα φορμάκια, και κατευθείαν στην κατάψυξη για τρεις ώρες!