Υλικά για 2-4 άτομα

  • 4 παντζάρια βρασμένα θρυμματισμένα
  • 1/4 φλιτζανιού (35 γραμμάρια) ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια πλυμένα και στραγγισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 2 1/2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 1 λίτρο νερό και βράζετε τα παντζάρια για 40 με 50 λεπτά (διαφορετικά αγοράστε έτοιμα βρασμένα παντζάρια.)
Βήμα 2
Στη συνέχεια αφαιρείτε από την εστία και στραγγίζετε τα παντζάρια, αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά και τα ξεφλουδίζετε με ένα μαχαιράκι.
Βήμα 3
Έπειτα τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετείτε στο μούλτι, χτυπάτε για μισό λεπτό ή λιγότερο μέχρι να θρυμματιστούν.
Βήμα 4
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μισή κουταλιά της σούπας από το ηλιέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για περίπου 2 -3 λεπτά.
Βήμα 5
Ρίχνετε τα μαύρα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ και τα πολτοποιείτε με ένα πιρούνι.
Βήμα 6
Προσθέτετε στο μπολ με τα φασόλια τα παντζάρια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ασπράδι αυγού και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 7
Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα (όπως κάνετε και με τον κιμά).
Βήμα 8
Χωρίζετε το μείγμα σε 4 μπάλες και πατικώνετε το κάθε μπιφτέκι.
Βήμα 9
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο και τηγανίζετε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά για 7 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 10
Σερβίρετε τα μπιφτέκια σε σάντουιτς ή με ρύζι.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.