Ξεχάστε για λίγο τα μύρτιλα και τους σπόρους chia, γιατί το κακάο κλέβει την παράσταση: έχει 40 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά και είναι πραγματικός «φρουρός» των κυττάρων μας, χαρίζοντας λαμπερό δέρμα και προστασία από την πρόωρη γήρανση. Κι αν αυτό δεν σας φτάνει, το ωμό κακάο είναι και μια πλούσια πηγή μαγνησίου, που δίνει ενέργεια, στηρίζει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, ενώ φροντίζει τα οστά, τα δόντια, τους μύες και την πίεση του αίματος.

Υλικά (1 βάζο ½ κιλού)

  • 170 γρ. καυτό νερό
  • 120 γρ. κακάο
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα κακάο

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βήμα 2: Μεταφέρουμε την πραλίνα σε βάζο και τη συντηρούμε σε ξηρό περιβάλλον (όχι στο ψυγείο). Διατηρείται αρκετές μέρες.

Διατροφική αξία ανά κουταλιά

  • Ενέργεια: 78 kcal
  • Υδατάνθρακες: 22,2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2,3 γρ.
  • Λιπαρά: 4,2 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,6 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI