Το σταφύλι είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο με πλούσια σύνθεση σε μεταλλικά άλατα και βιταμίνες. Περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ από τα μεταλλικά στοιχεία ξεχωρίζουν το ασβέστιο, ο φώσφορος, το κάλιοκαι ο σίδηρος. Λόγω των σταφυλοσακχάρων που διαθέτει αποτελεί πολύ καλή πηγή υδατανθράκων και, συνεπώς, ενέργειας για τον οργανισμό.

Υλικά (3 μερίδες)

  • 2 κούπες βραστό κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κούπα σταφύλια (αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε στη μέση)
  • 3-4 κούπες με πρασινάδες εποχής
  • ½ κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα

Για τη σως

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ¼ κ.γ. κάρυ
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τα σταφύλια και τα καρύδια.
  • Βήμα 2: Προσθέτουμε τις πρασινάδες και ανακατεύουμε απαλά.
  • Βήμα 3: Σε μικρό βαζάκι βάζουμε τα υλικά της σως, ανακινούμε καλά και στη συνέχεια περιχύνουμε πάνω στη σαλάτα.
  • Βήμα 4: Απολαμβάνουμε όσο τα σταφύλια και τα λαχανικά είναι ακόμη δροσερά.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 310 kcal
  • Υδατάνθρακες: 8,4 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 20,7 γρ.
  • Λιπαρά: 4,8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,9 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI