Το σταφύλι είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο με πλούσια σύνθεση σε μεταλλικά άλατα και βιταμίνες. Περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ από τα μεταλλικά στοιχεία ξεχωρίζουν το ασβέστιο, ο φώσφορος, το κάλιοκαι ο σίδηρος. Λόγω των σταφυλοσακχάρων που διαθέτει αποτελεί πολύ καλή πηγή υδατανθράκων και, συνεπώς, ενέργειας για τον οργανισμό.
Υλικά (3 μερίδες)
- 2 κούπες βραστό κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κούπα σταφύλια (αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε στη μέση)
- 3-4 κούπες με πρασινάδες εποχής
- ½ κούπα καρύδια, ψιλοκομμένα
Για τη σως
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ¼ κ.γ. κάρυ
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τα σταφύλια και τα καρύδια.
- Βήμα 2: Προσθέτουμε τις πρασινάδες και ανακατεύουμε απαλά.
- Βήμα 3: Σε μικρό βαζάκι βάζουμε τα υλικά της σως, ανακινούμε καλά και στη συνέχεια περιχύνουμε πάνω στη σαλάτα.
- Βήμα 4: Απολαμβάνουμε όσο τα σταφύλια και τα λαχανικά είναι ακόμη δροσερά.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 310 kcal
- Υδατάνθρακες: 8,4 γρ.
- Πρωτεΐνη: 20,7 γρ.
- Λιπαρά: 4,8 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,9 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI