Νέο μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ, ποιοι το δικαιούνται

Αναλυτικά τα δικαιολογητικά


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:11
08/04/2019
Νέο μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ, ποιοι το δικαιούνται
5
loading

Εκατό ευρώ μηνιαίως ανά παιδί (+100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου) θα χορηγεί ο ΕΔΟΕΑΠ σε μονογονεϊκές οικογένειες.

Το επίδομα θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια τα 15.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η χορήγηση θα γίνεται με την κάλυψη της όποιας διαφοράς προκύψει από το αντίστοιχο επίδομα που δίνει ο ΟΠΕΚΑ.

Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο αιτών γονέας να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς.

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καταβολές του μονογονεϊκού επιδόματος από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο. Δηλαδή τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο.

Αναλυτικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή αιτήσεως χορήγησης μονογονεϊκού επιδόματος είναι τα ακόλουθα:

Έντυπο αιτήσεως

 • Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
 • Εκκαθαριστικό σημείωμα ΔΟΥ τρέχοντος έτους
 • Αντίγραφο  της κατάστασης, η οποία εκδίδεται ηλεκτρονικά μετά την αίτηση χορήγησης επιδόματος παιδιού προς τον ΟΠΕΚΑ, με τα δικαιούμενα ποσά που καταβάλλονται στους ασφαλισμένους από τον ανωτέρω φορέα, μετά την καταβολή του 2ου διμήνου κάθε έτους, όπου διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.
 • Ληξιαρχική πράξη θανάτου (για περιπτώσεις θανόντος γονέα μη μέλους του ΕΔΟΕΑΠ)
 • Αντίγραφο υποβληθείσης δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας από την ΑΑΔΕ (για περιπτώσεις ενοικίου)
 • Αποδείξεις εξόφλησης των ενοικίων

Οι περιπτώσεις ασφαλισμένων του Οργανισμού που ελάμβαναν το μονογονεϊκό επίδομα κατά το έτος 2018 και συνεχίζουν να πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησής του κατόπιν του τακτικού ετήσιου ελέγχου, θα πρέπει να προσκομίσουν μόνον αντίγραφο της ηλεκτρονικής λίστας των πληρωμών τους από τον ΟΠΕΚΑ, όπως αυτές έχουν οριστικοποιηθεί για την πληρωμή επιδόματος παιδιού 2ου διμήνου 2019, μετά την υποβολή του εντύπου Ε1 του φορολογικού έτους 2018, προκειμένου να συνεχισθεί η καταβολή του επιδόματος σύμφωνα με τα ανωτέρω.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ολο το κοπο μας θα τον σκορπισουν προεκλογικα…..

  και μετα αλλα μετρα και αλλα μνημονια.....αυτοι δεν ειναι αριστεροι...ειναι φασιστες ...θενε μασα και κουταλα.......ψεμμα και κλεψια...απατη και προδοσια.....

  1. avatar Sting

   Και ξέρεις γιατί δεν το κατάλαβες? Γιατί δεν αναφέρονται στα παραμύθια της Χαλιμάς που διαβάζεις ή που σου διαβάζουν οι άλλοι και κάθεσαι και τα παρακολουθείς με ενδιαφέρον...
   Το θέμα είναι ότι μεγάλωσες πια και πρέπει να διαβάζεις και κάτι πιο σοβαρό!!!

 2. avatar petratos041071

  Τα καθρεφτάκια πότε θα μας τα δώσει ο Πινόκιο;

  1. avatar Sting

   Ενοια σου και τα καθρεπτάκια τα είχες εδώ και πολλά πολλά χρόνια αλλά δεν το κατάλαβες ΠΟΤΕ!!!

 3. avatar δειχνει να πηγαινει

  πολυ καλα η οικονομια που σε λιγο θα τρωμε και με χρυσα κουταλια. αραγε και μετα τις εκλογες θα συνεχιζει να πηγαινει τοσο καλα οσο τωρα?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει