Να επιτείνει τις πιέσεις προς τον Έλληνα πρωθυπουργό για υποχωρήσεις επιχειρεί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν με συνέντευξη που παραχώρησε σε γαλλικό ραδιόφωνο το απόγευμα της Κυριακής.

Ο κ. Σαπέν αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η συμφωνία για την Ελλάδα θα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι το τέλος Ιουνίου, όταν λήγει η η τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος.

«Από σήμερα και μέχρι τα τέλη Ιουνίου πρέπει να υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών. Μετά το πέρας του Ιουνίου, συμφωνία δεν υπάρχει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός, χαρακτηρίζοντας ένα ενδεχόμενο Grexit ως τη «χειρότερη καταστροφή που θα μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα»

«Ένα ατύχημα με την Ελλάδα δεν θα ήταν καταστροφικό για εμάς» πρόσθεσε ο κ. Σαπέν.

Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο διαγραφής χρέους για την Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι κάτι τέτοιο «δεν θα ήταν για όλους κατανοητό».

«Η Ελλάδα δεν οφείλει το χρέος της σε χρηματοπιστωτικούς θεσμούς ή αγορές αλλά σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, είπε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την υπόλοιπη Ευρώπη να πληρώνει τους δημόσιους υπαλλήλους της Ελλάδας ή τους συνταξιούχους της» εξήγησε ο Σαπέν, παρέχοντας στήριξη στον επικεφαλής της Κομισιόν για το επεισόδιο της Κυριακής, τονίζοντας ότι «είναι ένας από τους ανθρώπους που προσπαθούν να βρουν μία λύση προς το συμφέρον της Ελλάδας».