Η Ελλάδα δεν θα παρουσιάσει λίστα μεταρρυθμίσεων στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Παρασκευή στη Ρίγα της Λετονίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Working Group Τόμας Βίζερ, προσθέτοντας πως η χώρα θα πρέπει να είναι φερέγγυα έως τον Ιούνιο.

Ο Βίζερ τόνισε πάντως πως η Ελλάδα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παρουσιάσει τη λίστα τον επόμενο μήνα.

«Ο χρόνος μετρά. Δεν θα υπάρξει νέα λίστα στη Ρίγα αλλά στη διάρκεια του Μαΐου θα πρέπει να υπάρξει», δήλωσε στο αυστριακό δίκτυο ORF.

«Η κατάσταση της ρευστότητας στην Ελλάδα είναι ήδη κάπως πιεστική, αλλά θα πρέπει να είναι επαρκής έως τον Ιούνιο», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα, σημειώνει το Reuters, ξεμένει από λεφτά και τον Φεβρουάριο συμφώνησε με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη έως τα τέλη Απριλίου να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της για τη λίστα μεταρρυθμίσεων που απαιτείται για την εκταμίευση 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η ευρωζώνη ανέμενε τη λίστα αυτή να παρουσιαστεί την Παρασκευή στη συνάντηση των ΥΠΟΙΚ, κάτι που δεν φαίνεται να συμβαίνει.

«Είναι κεντρική πεποίθησή μου πως οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα μπορούν ακόμα να ολοκληρωθούν με επιτυχία», κατέληξε ο Βίζερ.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πως η αριστερή κυβέρνηση της Αθήνας παραμένει σε αδιέξοδο στις επαφές με τους πιστωτές της για το θέμα των μεταρρυθμίσεων ενώ η αποτυχία εκταμίευσης επιπλέον πόρων, όπως λέει, θα μπορούσε να πυροδοτήσει χρεοκοπία και πιθανώς αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.