Για σημαντική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ανάμεσα στον Γιάννη Βαρουφάκη και τον Lee C. Buchheit, τον νομικό σύμβουλο που χειρίστηκε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2012 αναφέρονται οι New York Times, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στη χρεοκοπία και έχει λεφτά μέχρι την Παρασκευή.

Αν και προσέλκυσε σχετικά μικρό ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ, συγκριτικά με τις συναντήσεις του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών με την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Μάριο Ντράγκι και τον Αμερικάνο ομόλογό του Jacob J. Lew, η συγκεκριμένη συνάντηση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη.

«Η Αθήνα ενδέχεται να διατηρεί ακόμα ελπίδες για αναδιάρθρωση του χρέους της που αγγίζει τα 303 δισεκατομμύρια ευρώ», αναφέρει το άρθρο.

Παρόλο που δεν γνωρίζει κανείς τι ειπώθηκε στη συνάντηση, αφού και οι δύο συμμετέχοντες αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις μετά την ολοκλήρωσή της, «το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να διερευνά τις πιθανότητες για αναδιάρθρωση, υποδηλώνει πόσο κοντά βρίσκεται η Ελλάδα στην χρεοκοπία λόγω του χρέους των δισεκατομμυρίων ευρών που πρέπει να καταβάλει τις επόμενες εβδομάδες», σημειώνουν οι NYT.

Η εφημερίδα πάντως αναφέρει ότι η κατάσταση στην ελληνική οικονομία είναι ασφυκτική, με την κυβέρνηση να αντλεί χρήματα από κρατικούς φορείς για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου οικονομικών, η χώρα έχει επαρκή ρευστότητα μέχρι την Παρασκευή.