«Το περίφημο success story του Αντώνη Σαμαρά, μετά το τριπλό φιάσκο σε Παρίσι, Βερολίνο και Ουάσιγκτον, φαίνεται ότι δεν πείθει ούτε τους Έλληνες, ούτε τους δανειστές, ούτε τις αγορές» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση πλέον «αφήνει τα περί εξόδου από το Μνημόνιο και προσχωρεί στην άποψη για τη προληπτική γραμμή πίστωσης που θα συνοδεύεται με όρους».

«Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι αναζητείται η αλλαγή συσκευασίας και όχι ουσίας, θα είναι μια άλλου είδους ισχυρή εποπτεία με σκληρούς όρους και μακρόχρονη επιτήρηση δεκαετιών» δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Κι επειδή ο κ. Σαμαράς έχει πει κι ένα άλλο ψέμα, ότι θα γίνουμε σαν την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, που βγήκαν από το Μνημόνιο, είναι βέβαιο ότι το “κουστουμάκι” που μας έχουν ήδη έτοιμο, δεν έχει καμία σχέση με την εποπτεία που προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς κανόνες, αλλά θα είναι πολύ βαρύτερο», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «μπροστά στο φόβο της συντριβής αποφάσισαν να «πουλήσουν» το «success story». «Η προπαγάνδα λέει ότι ξαφνικά τρελάθηκαν τα επιτόκια επειδή είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν ένα μήνα, στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν το 10ετές ελληνικό ομόλογο ήταν στο 5,7%, είχε ήδη δέκα μονάδες διαφορά στις δημοσκοπήσεις. Αν κάτι άλλαξε είναι, ότι Σαμαράς και Βενιζέλος, μπροστά στο φόβο της βέβαιης συντριβής, κι επειδή τα έχουν κάνει μπάχαλο, αποφάσισαν να “πουλήσουν” το “success story” ότι δήθεν διώχνουν την Τρόικα, το οποίο τελικά δεν πείθει κανέναν», ανέφερε.

«Το “παραμύθι” ότι ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει δραχμή και χρεοκοπία είναι μια “καραμέλα” που έχει λιώσει», σημείωσε.