«Για άλλη μια φορά νομίζουμε ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο των εξελίξεων», τόνισε την Παρασκευή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τις πιέσεις των αγορών.

Μιλώντας στον Real FM, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Γι’ άλλη μια φορά αναλύουμε στην Ελλάδα την πραγματικότητα και την επικαιρότητα με παρωπίδες. Αντί να βλέπουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει την οικονομία της Ευρώπης και της ευρωζώνης, ειδικότερα, στοχοποιούμε όλοι την προσοχή μας στα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

Για άλλη μια φορά νομίζουμε ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο των εξελίξεων. Δεν είναι έτσι. Αυτή η κατάσταση που διαμορφώθηκε τις τελευταίες μέρες είναι μια κατάσταση που αφορά την οικονομία της ευρωζώνης, αφορά κυρίως όλα τα κράτη ευρωπαϊκού νότου και δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η μόνη προοπτική για τη χώρα είναι το κούρεμα του χρέους.

«Ακριβώς οι στοχεύσεις μας είναι ρεαλιστικές και δεν χρειάζονται αναθεώρησης γιατί η στόχευσή μας έχει στο επίκεντρο το χρέος. Αυτά που πήγε να κάνει η κυβέρνηση ήταν λεονταρισμοί, και μάλιστα για κατανάλωση, ενόψει εκλογών. Εάν η κυβέρνηση δεν ενσκήψει πάνω στο πρόβλημα που αποτελεί δομικό πρόβλημα για την ελληνική οικονομία, που είναι το χρέος και η μόνη προοπτική είναι το κούρεμα του χρέους για να βγει η Ελλάδα από αυτή τη εγγενή της ύφεσης και της στοχοποίησης, τότε οι οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις και προοπτικές δεν έχουν καμία ανταπόκριση στην πραγματικότητα», τόνισε.