«Ο Πειραιάς γίνεται ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια»

Ο Γ. Ανωμερίτης για τη νέα επένδυση της ΣΕΠ Α.Ε.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:41
31/08/2013
«Ο Πειραιάς γίνεται ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια»
3
loading

Για επένδυση που καθιστά το λιμάνι του Πειραιά ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπη κάνει λόγο ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης μετά το φιλικό διακανονισμό, ύψους 230 εκατ. ευρώ, που επετεύχθη την Παρασκευή μεταξύ του Οργανισμού και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ-COSCO).

Η δήλωση του κ. Ανωμερίτη έχει ως εξής:

«Η νέα επένδυση ύψους 230 εκ. Ευρώ, επαυξάνει την περιουσία του δημοσίου, τα έσοδα του ΟΛΠ Α.Ε. και καθιστά το λιμάνι του Πειραιά ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης.

Για την επένδυση αυτή δεν παραχωρείται ενεργός παραγωγικός χώρος του ΟΛΠ Α.Ε., αλλά θαλάσσιος χώρος ο οποίος σήμερα δεν αξιοποιείται.

Πρόκειται για μια ακόμα Σύμβαση Παραχώρησης, όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια, που αυξάνει την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού και φέρνει πρόσθετα κέρδη στους μετόχους του.

Για την ανάπτυξη του λιμενικού συστήματος της χώρας ένας μόνο ευρωπαϊκός δρόμος υπάρχει: η μεγέθυνσή τους μέσα από συνενώσεις και η εφαρμογή της πολιτικής των Παραχωρήσεων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar laros

  Ο κολητος σου γαπ καθηγητη εχει αλλα δακρυα για το λιμανι ;

 2. avatar Dim

  Ας ειναι καλα ο Καραμανλης που προλαβε και εφερε τους κινεζους και τωρα ο Ανωμεριτης και πολλοι αλλοι της τωρινης κυβερνησης κανουν τους καμποσους!

 3. avatar Astrahan

  Ειδικά τώρα που θα έρθει κ ο στόλος για Συρία, ποιός μας πιάνει!
  Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλουδικά!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει