Η οικονομική βοήθεια από τα αραβικά κράτη θα αρκέσει ώστε η Αίγυπτος να διανύσει χωρίς πρόβλημα χρηματοδότησης την περίοδο της πολιτικής μετάβασης και δεν χρειάζεται η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αυτή τη στιγμή, δήλωσε σήμερα ο διορισθείς υπουργός Σχεδιασμού της προσωρινής κυβέρνησης.

Ο Άσραφ αλ Αράμπι, οικονομολόγος με σπουδές στις ΗΠΑ ο οποίος είχε υπηρετήσει στην ίδια θέση και επί των ημερών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι έως τον Μάιο, εντάσσεται στην κυβέρνηση της οποίας ηγείται ο φιλελεύθερος οικονομολόγος Χάζεμ ελ Μπεμπλάουι. Ο Μπεμπλάουι έχει διορίσει οικονομολόγους σε πολλούς υπουργικούς θώκους ως τώρα.

«Η χρονική στιγμή αυτή δεν είναι κατάλληλη για να αρχίσουν νέες συνομιλίες με το ΔΝΤ», ανέφερε ο αλ Αράμπι μιλώντας προς τους δημοσιογράφους, αφού ανακοίνωσε ότι αποδέχεται τον διορισμό του στη θέση του υπουργού Σχεδιασμού. «Η αραβική βοήθεια θα επιτρέψει στην Αίγυπτο να περάσει το μεταβατικό στάδιο με καλό τρόπο», πρόσθεσε ο ίδιος.