«Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 η ανεργία στην Ελλάδα»

Οι αισιόδοξες αναφορές για τη χώρα μας από Reuters και Bloomberg


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
17:30
06/12/2018
«Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 η ανεργία στην Ελλάδα»
2
loading

Στο 18,6%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011, υποχώρησε τον Σεπτέμβριο η ανεργία στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η κυβέρνηση αναμένει μείωση της ανεργίας στο 18,4% φέτος και περαιτέρω πτώση στο 18,2% το 2019, καθώς η οικονομία ανακάμπτει, με βάση τις προβλέψεις για το προϋπολογισμό του 2019. Το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι η ελληνική οικονομία μεγεθύνθηκε την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου για ένατο συνεχές τρίμηνο, με μικρότερο ρυθμό έναντι του προηγούμενου τριμήνου.

Στο ίδιο μήκος κύματος το Bloomberg, το οποίος σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει υποχώρηση της ανεργίας στο 18,6%. Η ανεργία μειώθηκε τον Σεπτέμβριο στο 18,6% έναντι 18,9% τον προηγούμενο μήνα.

Το πρακτορείο αναφέρεται στο ποσοστό ανεργίας των γυναικών, στο δείκτη ανεργίας στις ηλικίες 15-24 και στην περιοχή της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Φοινικιος

    Να συμπληρώσω ότι αν αληθεύουν οι κατηγορίες ότι η κυβέρνηση έκανε πανω απο 200.000 προσλήψεις τότε ο θησαυρός δεν είναι καν άνθρακας, είναι στάχτη.

  2. avatar Ν.Ν

    η μείωση είναι σχετική δεδομένου ότι στις 10 επιχειρήσεις που ανοίγουν οι 7-8 κλείνουν σε 1 χρόνο και οι μισθοί είναι χαμηλοί χώρια οι συμβάσεις για 4ωρα. Επίσης δεν είναι επιτυχία της κυβέρνησης αφού ότι ανοίγει από μαγαζιά ανοίγει από ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς στήριξη από το κράτος. (Το οποίο θα έπρεπε να στηρίζει κυρίως εξαγωγικές επιχειρήσεις κ μονάδες παραγωγής τροφίμων π.χ μπας και αποκτήσουμε κάποτε ένα βαθμό αυτάρκειας κ μειωθούν και οι εισαγωγές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει